Home»Muzika»Pustinjski rok je stigao u grad… Grupa Savana zna koje su – “Vitalne supstance”

Pustinjski rok je stigao u grad… Grupa Savana zna koje su – “Vitalne supstance”

4
Shares
Pinterest Google+
Savana/Photo: facebook@@BandCalledSavana
Savana/Photo: [email protected]@BandCalledSavana

Novi bend na alternativnoj muzičkoj sceni Savana regionu predstavlja pravac pustinjski rok. Momci iz Beograda i Budve u osvajanje publike kreću objavljivanjem prvog singla “Vitalne supstance” kojim najavljuju debi album “Tarangira”.

Grupa Savana “rodila se” prošlog leta na više lokacija istovremeno. Aleksa Majstorović i Aleksa Nedić imali su bend Stepa, koji je težio evoluciji i, kako kažu, u nekom momentu njihove ideje krenule su ka Savani. Istovremeno, želja da se u ovim krajevima planete zasvira pustinjski rok (desert rock) tresla je i deo budvanskog benda Haze&Ash.

– Smatramo da nam treba još novog nejugonostalgičarskog instrumentalno kompleksnijeg zvuka. Nekako su se spojili ukusi i stvorio se taj zvuk koji smo rešili da negujemo – kaže Aleksa Nedić za Internet portal rts.rs i dodaje da svaki član Savane pustinjski rok kapira na drugačiji način, a da onda iz sukoba mišljenja nastane nešto autentično što niko zasebno ne bi smislio bez ostalih.

Ko čini Savanu...

Savana/Photo> ZouTube printscreen
Savana/Photo> ZouTube printscreen

Pioniri na polju pustinjskog roka na ovim prostorima su momci koji su se udružili u bend Savana. Grupu čine mladi muzičari Andrej Lovrić i Dario Vuksanović na gitarama (članovi benda Haze&Ash), gitarista Aleksa Majstorović (The Filters i Stepa) i Aleksa Nedić (basista i pevač benda Vizelj), dok je gostujući bubnjar Marko Ajković (Artan Lili).

Momci iz Savane već su snimili četiri pesme koje će u narednom periodu objavljivati u razmaku od po nekoliko sedmica, a u njihovom stvaranju pomogli su i frontmen Stray Dogga Dukat Strajnić i bubnjar Andrej Mladenović (Stray Dogg, Crvi, Turisti).

Vesnik “Tarangire”, debi-albuma beogradsko-budvanskog benda, je singl “Vitalne supstance” koji do javnosti stiže u vidu spota.

– Tarangira je izmišljena zemlja koja nosi naziv po toj tanzanijskoj oblasti, ali smo je kroz album opisali kao nešto više duševno i uzvišeno nego kao geografsku lokaciju – objašnjava Nedić.

S obzirom na to da je u pitanju supergrupa, i u ovom slučaju imamo “mnogo alfi” i bend nema jednog već više frontmena koji još nisu postigli konsenzus oko mesta promocije albuma prvenca.

Ideju da to bude Deliblatska peščara kao najbliža pustinja još nisu odbacili, ali ni usvojili.

HL/Izvor: rts.rs

 

 

Previous post

Kao da su stvarno na drugoj planeti... Pogledajte kako izgleda na setu novog Avatara

Next post

Šta njoj može jedan običan virus... Beti Vajt ima recept: votka-martini, hamburger i pomfrit

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *