Home»Film»Filmovi Roberta Redforda i Džima Džarmuša na repertoaru online bioskopa MOJ OFF

Filmovi Roberta Redforda i Džima Džarmuša na repertoaru online bioskopa MOJ OFF

4
Shares
Pinterest Google+
Starac s revolverom/ Photo: Promo (MCF)
Starac s revolverom/ Photo: Promo (MCF)

Poslednji film Roberta Redforda, biografska komedija “Starac s revolverom” i ostvarenje istaknutog američkog reditelja Džima Džarmuša “Gimme Danger” o rok bendu The Stooges i Igiju Popu naći će se na repertoaru online bioskopa MOJ OFF.

Starac s revolverom/ Photo: Promo (MCF)
Starac s revolverom/ Photo: Promo (MCF)

Poslednji igrani film holivudskog veterana Roberta Redforda “Starac s revolverom,” (The Old Man & the Gun) u kojem Redford tumači galvnu ulogu koja mu je donela nominaciju za nagradu Zlatni globus (2019) biće na reportoatu bioskopa MOJ OFF od subote, 30. maja.

Američki film senariste i reditelja Dejvida Louerija rađen je po istinitoj priči i govori o Forestu Takeru, čoveku koji je sa svojih 70 godina smelo pobegao iz zatvora San Kventin.

Interesovanje za ovog pljačkaša banaka počelo je 2003. godine  kada je novinar The New Yorkeraa Dejvid Gran objavio intervju sa izvesnim Takerom koji je, veliki deo života proveo u zatvoru gde je i preminuo. Nekoliko godina kasnije reditelj David Loueri prilagodio je ovu priču filmskom scenariju.

Gimme Danger/ Photo: Promo (MCF)
Gimme Danger/ Photo: Promo (MCF)

Pored “Starca sa revolverom”, na repertoaru naći će se i engleska komedija “Plivati sa muškarcima” (prikazana na prošlogodišnjem festivalu Slobodna zona), ostvarenje “Jezero divljih gusaka” kineskog reditelja Diaoa Jinana (nominovano za Zaltnu palmu na poslednje održanom Kanskom festivalu) i dokumentarni film reditelja Džima Džarmusa “Gimme Danger” o rok grupi The Stooges i Igiju Popu koji će posetioci moći besplatno da pogledaju u četvrtak 4. juna, na Internet adresi mojoff.net.

Ostvarenje vodećeg savremenog norveškog reditelja iscenariste Erika Popea “Uteja – 22. jul“ drugi je besplatan film novog repertoara, a radnja se bavi terorističkim napadom koji je 2011. zadesio Norvešku, na ostrvu Uteja, u blizini Osla.

Film je zasnovan na temeljnim istraživanjima i intervjuima koje je Pope uradio sa 20 mladih ljudi koji su preživeli taj dan na ostrvu.

Previous post

Arsenal Fest 10 ovog leta u drugačijem formatu... Specijalno izdanje festivala trajaće mesec dana

Next post

Snima se biografski igrani film o Ejmi Vajnhaus... Otac želi da je prikaže u pravom svetlu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *