Home»Kult»Brajan Mej imao srčani udar… Kaže da je bio “blizu” smrti, odbio operaciju na otvorenom srcu, ugrađena mu tri stenta

Brajan Mej imao srčani udar… Kaže da je bio “blizu” smrti, odbio operaciju na otvorenom srcu, ugrađena mu tri stenta

5
Shares
Pinterest Google+
Brajan Mej/Photo: FB printscreen
Brajan Mej/Photo: FB printscreen

Brajan Mej, legendarni gitarista grupe Queen otkrio je danas da je preživeoa srčani udar i da je u “agoniji” hitno prebačen u bolnicu.

On je rekao je da su lekari otkrili da ima tri blokirane arterije nakon što je osetio bol u grudima koji je trajao oko 40 minuta.

Oglasivši se na instagramu 72-godiši gitarista je rekao da se vanredna situacija dogodila neposredno nakon što je saznao da je polomio mišiće zadnjice. Rekao je da je bio u “agoniji” od povrede koja je izazvala bol kao “kada bi mu neko zabo šrafciger u leđa”.

 

On je otkrio da je bio “vrlo blizu smrti”, ne shvatajući kako su lekari ustanovili da ima tri zagušene arterije. Rekao je:

– U sred čitave sage o bolnoj zadnjici, imao sam mali srčani udar. Kažem mali, nije mi nešto naudilo. Bilo je oko 40 minuta bolova u grudima i stezanje, neobičan osećaj u rukama i znojenje.

Pevač je prevezen u bolnicu gde mu je urađen angiogram – vrsta rendgenskog snimka koja se koristi za ispitivanje krvnih sudova.

– Ispostavilo se da imam tri arterije koje su zagušene i da postoji opasnost da blokiraju krv u mom srcu – rekao je Mej i dodao da je bilo “dosta pritisaka” kako bi uradio operaciju na otvorenom srcu. Ali nakon razmatranja, odlučio se za tri stenta.

 


View this post on Instagram

#jamwithBri. Very rough and ready, this, and, without any accompaniment, you can hear all the places where I’m struggling to get sustain from the little amp, and the moments when my fingers, already soft from inactivity, complain about the bending of the strings !! But this is reality – and I hope it’s helpful for all of you folks who asked for a version of this tune here. My ramblings afterwards are about my concept of expanding coronavirus-free bubbles – which may perhaps start some discussion. I actually thought of it a couple of weeks ago but I was in too much pain to video it. I’m planning to put an account of my whole recent story up. I thought it was way too long and involved to put on Instagram or IGTV, but in the end this is probably the most personal way of doing it.. Cheers all – Bri

A post shared by Brian Harold May (@brianmayforreal) on

Mej je rekao i da se posle operacije osećao “kao da se ništa nije dogodilo”.

– Bilo je neverovatno. To je neverovatna operacija koju su izveli vrlo vešti lekari i na tome im se od srca zahvaljujem.

Brajana je danas snimljen sa dva štapa za hodanje dok je izlazio iz automobila. Sa maskom oko vrata viđen je kako se smeška dok kreće na kučno lečenje.

Gitarista je rekao da je napustio bolnicu “sa srcem koje je sada vrlo jako”, dodajući i da je “već neko vreme u dobroj formi”.

On je dodao da je tokom poslednjih nekoliko dana uspeo da prestane da uzima lekove protiv bolova posle povrede zadnjice i operacije – rekavši da je to “veliki korak”. I ohrabrio je sve starije od 60 godina da urade angiogram.

HL/Izvor: thesun.co.uk

Previous post

Mala ume biznis... Bili Ajliš u saradnji sa Takašijem Murakamijem lansirala kolekciju jeftinih majica

Next post

Vrlodobar, 4+... Sem Smit obradio čuveni hit grupe Coldplay

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *