Home»Muzika»Bio je One-hit Wonder, pa nestao… sad se oglasi na svake dve godine… Gde je i šta radi neko kog smo nekada znali

Bio je One-hit Wonder, pa nestao… sad se oglasi na svake dve godine… Gde je i šta radi neko kog smo nekada znali

4
Shares
Pinterest Google+
Gotye/Photo: YouTibe printscreen
Gotye/Photo: YouTibe printscreen

Indi rok muzičar Voter “Voli” Debaker, svima poznat pod svojim umetničkim imenom – Gotye, svetsku pažnju je privukao 2011. godine kada je objavio spot za single “Somebody that I used to know”, ali mu se od tada gubi trag na muzičkoj sceni…

Gotye je rođen 1980. godine u Belgiji, ali se sa roditeljima već u svojoj drugoj godini preselio u Australiju gde je proveo najveći deo svog života.

Prvu pesmu pod nazivom “Out here in the cold” je objavio 2001. godine, ali sigurno se sećata “buma” koji je napravio deset godina kasnije kada je objavljen upečatljivi spot u saradnji sa muzičarkom Kimbre za pesmu “Somebody that I used to know” u kojem njih dvoje stoje naslonjeni na zid, dok ih polako “obuzima” farba u različitim bojama i geometrijskim oblicima.

 

Instant hit počeli su da prepevavaju muzičari širom sveta, a bio je broj 1 na Bilbordovoj list. Ovo mu je donelo i prestižne nagrade u svetu muzike poput Gremija i BRIT nagrade.

Međutim, umesto da “iskoristi” slavu koju je stekao, Gotye se povukao iz ovog “projekta” i istakao da najverovatnije više neće objavljivati pesme pod ovim pseudonimom, pa je do sada i ostao veran ovoj izjavi.

To ne znači da je prestao da se bavi muzikom, pa je tako bubnjar i pevač u bendu The Basics, a na svojim društvenim mrežama promoviše razne umetničke projekte kroz koje pokušava da očuva nasleđe raznih muzičara i isprobava različite pravce i muzičke instrumente koji se više ne koriste u tolikoj meri.

Bio je u dugogodišnjoj vezi sa pevačicom Taš Parker, a 2018. godine je dobio ćerku Leoni sa partnerkom Mod, ali je malo toga drugog poznato u vezi sa njegovim privatnim životom.

HL/Izvor: direktno.rs

Previous post

Zoran Simjanović: Ministarstvo kulture moralo bi da finansira digitalizaciju filmova, to je naše kulturno blago

Next post

Pixies ipak dolaze u Beograd... ali sledeće godine: Bostonske legende na Tašu 31. avgusta 2021.

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *