Sve o Exitu 2.0 – Da li se seli u Grčku i šta da radite sa već kupljenim ulaznicama

0
81
Exit 2019/ Photo: AleX
Exit 2019/ Photo: AleX

Vest da će jedan od najvažnijih festivala u našem regionu da se preseli iz Novog Sada u Solun zbunila je građane Srbije.

Prema pisanju Sputnika koji je preneo tekst iz Noizza, naš najveći festival je dobio ponudu da se održi u Grčkoj.

– Čak i lokalne vlasti na Halkidikiju zainteresovane su da se celog leta odigravaju programi koje bi dnevno tokom jula moglo da poseti 2.000, a tokom avgusta i do 5.000 ljudi dnevno – citirao je Sputnik izvor blizak organizatorima.

EVROPSKA FESTIVALSKA ASOCIJACIJA PISALA VLADI SRBIJE: SAČUVAJTE MANIFESTACIONU PRIVREDU, PAD PRIHODA OVE INDUSTRIJE U TOKU BLOKADE JE 100%

Međutim, organizatori Exita su za B92 rekli da nema mesta za brigu.

– Istina je da imamo otvorene razgovore koji se tiču organizacije festivala u Grčkoj, ali ne pod imenom EXIT, već za jedan sasvim novi festival, kao što su Sea Dance u Crnoj Gori ili Sea Star u Hrvatskoj – objasnili su za b92.net.

– Exit festival jedan je od najvećih brendova naše zemlje u svetu, i tako će i ostati – zaključili su organizatori.

Organizatori Exita odlučili su i šta da radite sa kartama kupljenim za ovu godinu

U saopštenju su naveli da se Exit festival neće održati u predviđenim datumima u julu u svom uobičajenom četvorodnevnom formatu od 55.000 posetilaca dnevno na preko 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave.

– Međutim, drastično poboljšanje zdravstvene situacije u Srbiji i regionu Balkana, navelo je krizni štab i Vladu Srbije da nam preporuči da ne otkazujemo festival, već da ga u određenom obliku ipak organizujemo ovog avgusta. Za sada su jedine informacije koje imamo one iz medija, tako da će biti potrebno neko vreme pre nego što izađemo pred vas sa jasnim formatom i programom – navode u saopštenju.

Exit 2019/ Photo: AleX
Exit 2019/ Photo: AleX

– Ono što sigurno znamo je da jako vredno radimo na svim mogućim opcijama, kako za festival u 2020, tako i u 2021. godini, te možete očekivati neka zaista sjajna iznenađenja. Sve vreme smo u kontaktu sa izvođačima koje smo objavili početkom godine, ali i sa mnogo više onih koje je tek trebalo da objavimo. Svi oni i dalje žele da dođu i nastupaju za vas – tvrde iz Exit festivala.

MUZIČARI I FESTIVALI U REGIONU SAGLASNI: PANDEMIJA POKAZALA DA SE BEZ MUZIKE I DRUŽENJA NE MOŽE ŽIVETI

Navode da svi postojeći kupci ulaznica mogu da biraju da li žele da ih iskoriste za 2020. ili 2021. godinu, a da oni koji budu želeli refundaciju moći će da to urade u skladu sa uslovima koje naša država propiše za sve događaje odložene zbog pandemije.

– Na kraju dana, između širenja panike i optimizma, uvek ćemo izabrati ovo drugo. Da nije tako, ne bi Exita ni bilo pre 20 godina. I zato smo presrećni što virus konačno nestaje iz naših života i što ponovo postoji velika mogućnost da budemo zajedno, u možda i najboljem letu do sada, kako bismo celom svetu poslali poruku da je snaga života, jedinstva, ljubavi i slobode, koja nas sve spaja i ujedinjuje, evo već 20 godina, nezaustavljiva – poručuju organizatori festivala.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime