“Angel’s Breath”… Kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube uskoro u prodaji kao vinilno, CD i digitalno izdanje

0
208
Milan Mladenović i Mitar Subotića Suba/Photo: wikipedia.org
Milan Mladenović i Mitar Subotić Suba/Photo: wikipedia.org

 ‘Angel’s Breath’ kultni je album, odnosno projekat Milana Mladenovića, legendarne rock figure ovih prostora koji nas je nažalost napustio 1994. godine i Mitra Subotića Sube, vrhunskog muzičara i producenta koji je u Brazilu, gde je tragično i stradao 1999. godine, postao ugledni producent pred kojim su bile najbolje profesionalne godine.

Croatia Records i Zadužbina Milana Mladenovića udružili su snage kako uspomena na Milana i Subu ne bi izbledela – ideja koja je dovela do albuma “Angel’s Breath” svetu je bila preko potrebno onda, a i danas je.

KONKURS ZA NAGRADU “MILAN MLADENOVIĆ” OD 1. DO 30. JUNA

Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je s namerom da održava uspomenu na Milana i da njegovu autorsku i ličnu zaostavštinu sačuva kao celinu.

Više od godinu dana smo radili na pripremi reizdanja Milanovog poslednjeg albuma “Angel’s Breath” koji je do sada publici bio dostupan samo kao limitirano CD izdanje. U dogovoru sa porodicom Mitra Subotića Sube, Milanovog prijatelja i koautora ovog albuma koji je snimljen 1994. godine u Subinom studiju u Brazilu, smatrali smo da Angel’s Breath treba ponovo objaviti jer predstavlja važan dokument stvaralaštva oba autora i kruna je njihove dugogodišnje saradnje. Želja nam je bila da i nekoj novoj publici približimo ove pesme i da ih učinimo dostupnim u jednom osveženom izdanju sa dobrim kvalitetom zvuka. Srećni smo što je Croatia Records prepoznao značaj ovog albuma i što će, uz njhovu podršku, “Angel’s Breath” dobiti novi život kao vinilno, CD i digitalno izdanje. Na ovaj način smo jedno umetničko remek-delo spasili od propadanja i zaborava, a na radost Milanovih i Subinih poštovalaca i svih ljubitelja kvalitetne muzike – poručili su iz Zadužbine.

U knjižici izdanja Milan je pisao ovako:

“Ovo vreme je vreme ponovne podele, ponovnog usitnjavanja geopolitičkih celina, cepanja država i lokalnih ratova. Ovo vreme je takođe vreme u kojem dominira uska specijalizacija u svim domenima ljudske aktivnosti – od nauke preko privrednih grana do umetnosti”. Koliko ova Milanova izjava odjekuje i u 2020. godini i nije potrebno previše naglašavati.

“Angel’s Breath” rezultat je  posebne sinergije različitih senzibiliteta i to se čuje u svakoj od pesama, počevši od “Praia do ventu eternu” preko numere “Metak” pa sve do pesme “Crv” – jedanaest sjajnih pesama koje po ko zna koji put dokazuju o kakva se dva vrhunska talenta radilo i koliko je prostor muzičke imaginacije Milana i Sube bio širok.

“Projekat za ovaj CD uradili smo Milan, Žoao, Fabio i ja. Sama činjenica da smo sva četvorica različiti i da posedujemo različite muzičke senzibilitete i iskustva bila je izazov za stvaranje jednog zajedničkog projekta. Na generalnom planu bio je to brazilski projekat, na kome su se susreli evropski i brazilski muzički uticaji i izmešali se u nekim višim energetskim sferama. Sva ta četiri posebna jezika izgradila su jedan poseban, peti jezik, koji je proizveo muziku bez tipičnog pečata ijednog od muzičara koji je svirao i učestvovao u kreiranju muzike”, napisao je Suba u tekstu naslovljenom Muzika četvrtog sveta.

Ekskluzivno i limitirano reizdanje s remasterizovanim snimcima prvo će se naći u prodaji kao CD po ceni od 79 kuna (oko 10,5 evra), kao i na svim streaming servisima od petka, 29. maja, a već su moguće prednarudžbe. Bogato LP izdanje, 180-gramski papir, vinil u boji i download kod, u prodaji će se po ceni od 129 kuna (17 evra) naći u julu.

https://www.youtube.com/watch?v=la8rGmBAhFU

HL/Izvor: ravnododna.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime