Home»Muzika»Sweet streams from my bedroom… 28. maja online koncert džez pijanistkinje Majka Mare

Sweet streams from my bedroom… 28. maja online koncert džez pijanistkinje Majka Mare

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Koncertna agencija Charm Music u četvrtak, 28. maja u 20:30 časova organizuje live-streaming koncert  džez pijanistkinje Marije Lazić aka Majka Mare pod nazivom “Sweet streams from my bedroom”.

Ulaznice za koncert mogu da se kupe online, a posebnost ovog koncerta je ta što će publika imati priliku da uživa u nastupu mlade umetnice iz svog doma putem live-streaming platforme.

Ovo će biti pionirski poduhvat kada su mladi izvođači sa naših prostora u pitanju, a svi koji kupe ulaznicu  podržaće na taj način muzičare.

Upravo su muzičari ti koji su od početka pandemije bili uz svoju publiku i pružili im podršku kroz seriju besplatnih online koncerata iako su ostali bez izvora prihoda.

Tačno je da se sve polako vraća u normalu, ali muzička industrija još dugo neće moći da se vrati na staru trasu i zato je potrebno da se pronađe način kako bi muzičarima bilo omogućeno da normalno nastave da rade svoj posao.

Iz tog razloga, koncertna agencija Charm Music odlučila je da po prvi put ostvari saradnju sa jednim domaćim izvođačem i organizuje live-streaming koncert.

Majka Mara/Photo: Ana Danilović
Majka Mara/Photo: Ana Danilović

Majka Mara je muzičarka koja je pre desetak dana objavila novi singl “Nisi tu” koji se simbolično može shvatiti i kada je njen predstojeći koncert u pitanju – ona neće biti u “klasičnom” koncertnom prostoru, ali je to neće sprečiti da održi nastup u kome će pubika da uživa.

Marija Lazić je mlada džez pijaniskinja, koja se više od 10 godina profesionalno bavi muzikom. Paralelno sa studijama klavira završavala je i džez odsek u muzičkoj školi Stanković.

Imala je priliku da nastupa u velikim dvoranama i koncertnim salama izvodi pijanističke resitale, nastupa u kamernim sastavima, sa bendom kao i sa orkestrom.

Neki od značajnijih su nastup na Beogradskom Jazz Festivalu, Gitar Art Festivalu, koncert sa Big Bandom RTS-a, koncerti u Kolarčevoj zadužbini, Skupštini grada Beograda, ali i inostrani nastupi poput onog u dvorani Karnegi Hol u Njujorku.

Prvi singl “Diši duboko” objavila je 2018. godine, a kao što smo već rekli, pre 10 dana i novi video singl “Nisi tu”.

Marija će 28. maja pored svojih autorskih pesama izvesti i džez standarde, čuvene hitove, ali i neke tradicionalne pesme u džez aranžmanima.

Cena ulaznice za ovaj koncert je 4 evra, dok će publika moće da kupi ulaznice i po ceni od 7 i 10 evra ukoliko želi da podrži izvođača. Ulaznice se mogu kupiti na OVOM LINKU.

Previous post

Džo Stramer bio je veliki fan Brusa Springstina... pročitajte pismo koje je rukom napisao svom idolu

Next post

"Ona to zna" i oni to znaju... Učenici Muzičke škole "Stanković" odali počast Divljanu i Idolima

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *