Home»Muzika»Homeland»Uskoro stižu sredstva iz Fonda za kulturna davanja… Sokoj nastavlja da pomaže muzičarima koji su bez posla

Uskoro stižu sredstva iz Fonda za kulturna davanja… Sokoj nastavlja da pomaže muzičarima koji su bez posla

4
Shares
Pinterest Google+

Sokoj, organizacija koja okuplja kompozitore i tekstopisce, uspešno pobeđuje period korona epidemije. Potez Sokoja koji je podelio svojim ugroženim članovima pomoć od 24.000 dinara oduševio je mnoge autore, kompozitore i tekstopisce koji su slali mejlove zahvalnosti menadžementu. Iz ove kuće sledi još jedan veliki podstrek stvaraocima. Uskoro će umetnici dobiti sredstva iz Fonda za kulturna davanja. Mnogima će to biti jedina mogućnost da dovrše svoje muzičke projekte u vremenima kada se od muzike može veoma teško živeti, jer su zabranjeni koncerti, svirke, svadbe, festivali itd.

– Umetnici će uskoro dobiti sredstva za svoje projekte. Rad na oceni materijala, koji je poslat na Konkurs Fonda za kulturna davanja je u svojoj uobičajenoj fazi. Formirane komisije po vrstama muzike (seriozna, džez, narodna i popularna) imale su ogroman i odgovoran posao, koji su uspešno završile. Materijal se sada sprema za sednicu Upravnog odbora, koja formira konačan predlog za Skupštinu Sokoja. Konačna odluka je na ovom organu, koji će po planu svoju godišnju sednicu održati najdalje do kraja maja meseca ove godine. Napominjem da se sredstva ne daju svim aplikantima, automatski, zato i postoje komisije koje vrše selekciju. Nivo predloženih sredstava za ovu namenu će biti negde u visini prošlogodišnjeg, ali ponavljam, konačnu reč daje Skupština Sokoj – kaže Dejan Manojlović.

Dejan Manojlović, direktor Sokoja/Photo: Sokoj promo
Dejan Manojlović, direktor Sokoja/Photo: Sokoj promo

Još uvek zaposleni rade od kuće, kao što su radili u proteklih skoro mesec i po dana i tako će i ostati za one koji ne budu određeni da rade u prostorijama Sokoja. Direktor Sokoja Dejan Manojlović kaže da će, ako sve bude u redu, od 1. juna, svi ponovo biti na svojim radnim mestima.

Previous post

Die! Die! Die! The Residents i Blek Frensis objavili video singl u kojem Tramp glumi  - korona virus

Next post

Sia se vratila sa novim singlom... "Together" najavljuje album sa muzikom iz njenog filma "Music"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *