Home»Film»Snimanje filmova u Srbiji više neće biti isto… Za filmski poljubac obavezan je test na koronu, a Institut Batut dao je još neke preporuke za rad domaćih i stranih produkcija

Snimanje filmova u Srbiji više neće biti isto… Za filmski poljubac obavezan je test na koronu, a Institut Batut dao je još neke preporuke za rad domaćih i stranih produkcija

4
Shares
Pinterest Google+
Filmski poljubac/Ilustracija: Pixabay
Filmski poljubac/Ilustracija: Pixabay

Institut za javno zdravlje Srbije Batut propisao je mere i preporuke za rad domaćih i stranih filmskih produkcija, koje će tokom narednih nedelja početi snimanje u Srbiji.

Među opštim merama predostrožnosti stoji da je svaki član filmske ekipe individualno odgovoran da na snimanje ne dolazi ukoliko ima bilo koje simptome koji upućuju na virus korona.

– Treba izbegavati rukovanje, grljenje i pozdravljanje, a obavezno je nošenje zaštitne opreme, osim za glumačku ekipu tokom snimanja. Preporučuje se i pridržavanje pravila dve osobe na četiri kvadratna metra i primenjivanje dva metra distance, kada god je to moguće. Obavezna su merenja temperature svim članovima ekipe beskontaktnim toplomerom – kaže se u saopštenju Batuta.

Filmski poljubac/Ilustracija: Pixabay
Filmski poljubac/Ilustracija: Pixabay

Snimanje na javnim mestima dozvoljeno je u prisustvu do 50 ljudi, a produkcija će odrediti jednog člana ekipe da nadzire sprovođenje svih mera. Producenti su dužni i da obezbede zaštitnu opremu (maske, rukavice, vizire za šminkere, sredstva za dezinfekciju…). Kao dodatnu meru zaštite, Batut preporučuje testiranje ekipe.

– Vid dodatne prevencije je testiranje inostranih članova ekipe, kao i testiranje lokalnih članova ono je obavezno i kod onih koji će tokom snimanja biti na rastojanju manjem od dva metra i neće moći da nose zaštitnu masku zbog potreba snimanja scene – navode u Batutu.

Hrana se servira isključivo u spakovanim obrocima, nema švedskog stola, niti samoposluživanja, a i piće mora biti u individualnim flašama.

Previous post

Sia se vratila sa novim singlom... "Together" najavljuje album sa muzikom iz njenog filma "Music"

Next post

MOJ OFF... Svetozar Cvetković u filmovima "You Go to My Head" i "Mnoštvo i manjina"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *