Home»Kult»Ovaj savet Dejvida Bouvija je dragoceniji nego ikada… “Zagazite u duboku vodu. I kada vam se učini da vam noge više ne dodiruju dno…”

Ovaj savet Dejvida Bouvija je dragoceniji nego ikada… “Zagazite u duboku vodu. I kada vam se učini da vam noge više ne dodiruju dno…”

3
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Bouvi/Photo: YouTube printscreen
Dejvid Bouvi/Photo: YouTube printscreen

Dejvid Bouvi napustio je ovu planetu pre nešto više od četiri godine, ali njegov talenat i mudrost i dalje su prisutni. Tokom svog života muzičar je davao izjave koje se pamte, a neki citati ostaju relevantni i danas.

Jedan od primera za to je i ovaj intervju velike zvezde 1997. godine, u kojem daje savete kreativnim ljudima. Evo šta je rekao:

– Nikad ne pravite predstavu za ljude na galeriji. Bolje da to znate odmah, nego da naučite kasnije. Nikad ne radite ono što radite zbog drugih ljudi.

Uvek se setite da je razlog što ste na početku počeli da nešto radite bio taj što u vama postoji nešto što želite, nešto što osećate da biste na neki način mogli da manifestujete, da tokom toga naučite više o sebi i o tome kako ćete koegzistirati sa ostatkom društva.

Mislim da je za umetnika užasno opasno da pokuša da ispunjava očekivanja drugih ljudi. Kada to dozvole, tada ljudi rade svoj najgori posao.

POTPUNO BLESAVO ZVUČI, ALI KADA VIDITE… OVAJ BLOG UPOREĐUJE FOTKE DEJVIDA BOUVIJA SA – MORSKIM PUŽEVIMA

On je dodao:

– Drugo što bih rekao je da ako se osećate sigurno u oblasti u kojoj radite, onda ne radite na pravom području. Uvek idite malo dalje u vodu nego što mislite da ste sposobni.

Uđite malo u dubine i kada vam se čini da vam stopala više ne dodiruju dno, upravo ste na pravom mestu da napravite nešto uzbudljivo.

I BOUVI JE BIO CENZURISAN… OVAJ SPOT JE YOUTUBE HTEO DA OBRIŠE ZAUVEK

Ovaj klip deo je iz dokumentarnog filma “Inspirations” Majkla Apteda iz 1997. godine u kojem Bouvi govori i o svojoj ljubavi prema drugim muzičarima kao što su Lu Rid i Igi Pop.

Iako ovaj dokumentarac možda i nije toliko poznat, Bouvijev citat gotovo da je dostigao kultni status i postaje viralan svaki put kada se podeli na društvenim mrežama. Međutim, njegove reči u trenutnoj klimi deluju važnije nego ikada…

HL/Izvor: indy100.com

Previous post

Bend Justin's Johnson otvorio novo poglavlje... singlom inspirisanim italijanskim filmom iz 1960.

Next post

Lana Del Rej najavila novi album i napisala otvoreno pismo hejterima, kritičarima, feministima i mizoginistima

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *