MOJ OFF… Svetozar Cvetković u filmovima “You Go to My Head” i “Mnoštvo i manjina”

0
74
You Go to My Head/ Photo: Promo (MCF)
You Go to My Head/ Photo: Promo (MCF)

Posle brojnih ostvarenja svetskih kinematografija, festivalskih i nagrađivanih drama i komedija Online bioskop MOJ OFF otvorio je vrata virtuelne “dvorane” i za filmove domaće produkcije i koprodukcije.

Od subote 23. maja deo Online repertoara  biće i filmovi  “You Go to My Head“ sa Svetozarom Cvetkovićem u glavnoj ulozi, “Mnoštvo i manjina” reditelja Gorana Markovića, kao i bugarsko-srpski film “Patrole” reditelja Stefana Komandareva.

U višestruko nagrađivanom filmu belgijskog reditelja i producenta Dimitri de Clercqa, “You Go to My Head“, o usamljenom čoveku koji mladu i lepu ženu koja pati od amnezije, pokušava da ubedi da je njegova supruga, glavna uloga poverena je srpskom glumcu Svetozaru Cvetkoviću nagrađenom Nagradom kritike za najboljeg glumca na 50. filmskom festivalu u Hjustonu (2017.)

Svetozar Cvetković, (You Go to My Head)/ Photo: Promo (MCF)
Svetozar Cvetković, (You Go to My Head)/ Photo: Promo (MCF)

– Film “You Go to My Head” je sigurno najnagrađivaniji film koji sam snimio, fascinantno dobre kritike u svetskoj, pogotovo američkoj štampi. I sam sam dobio priznanje koje nije bez značaja, bar u tom nekom svetu filmske industrije. Neverovatno je da vas slučaj dovede u situaciju da, nekako iz nužde samog reditelja da realizuje film, uletite u dobru kombinaciju koja se pokaže isplativom – izjavio je Cvetković.

Radnja filma odvija se u pustom delu Sahare, gde usred misteriozne automobilske nesreće mlada žena ostaje izgubljena i sama.

Arhitekta Džejk je odvodi najbližem lekaru i saznaje da ona pati od post-traumatske amnezije. Očaran njenom lepotom, on se predstavlja kao njen muž, daje joj ime Kiti i počinje da stvara život za kojim je uvek žudeo.

You Go to My Head/ Photo: Promo (MCF)
You Go to My Head/ Photo: Promo (MCF)

Prema rečima Svetozara Cvetkovića reditelj Dimitri de Clercq je pisao ovaj scenario kao neku vrstu svoje percepcije vlastitog života i odnosa prema jednoj ženi. Mislio je da on igra tu ulogu:

– Onda mu je posle prvog dana snimanja glumica rekla, da bi za tu ulogu morao da uzme glumca i da pod drugim uslovim ona neće da snima. On nije imao kud, nazvao je svog prijatelja Zorana Tasića u Parizu i rekao mu da ima problem. Tasa mu je rekao imam glumca za tebe, spojili smo se, pričali mesec dana online i eto mene u Sahari. Bilo je zaista neverovatno lepo iskustvo. Neponovljivo. Više neću igrati ljubavnike na filmu…. – zaključio je poznati srpski glumac.

Igrano-dokumentarni film reditelja Gorana Markovića “Mnoštvo i manjina” (2017) koji je nastao po uzoru na Markovićevu pozorišnu predstavu “Govorna mana”, još jedno je ostvarenje sa ovih prostora, uz bugarsko-srpski film “Patrole”, koje će se naći na repertoaru  Online bioskopa MOJ OFF.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime