Home»Film»Poznata glumica mora u zatvor… Priznala krivicu, učestovala u prevari od 25 miliona dolara

Poznata glumica mora u zatvor… Priznala krivicu, učestovala u prevari od 25 miliona dolara

4
Shares
Pinterest Google+
Lori Laflin /Photo: YouTube printscreen
Lori Laflin /Photo: YouTube printscreen

Holivudska glumica Lori Laflin (55) i njen suprug, modni dizajner Mosimo Đianuli (56)  su optuženi za učestvovanje u programu koji je bogatim roditeljima omogućio da davanjem mita i varanjem omoguće svojoj deci siguran upis na prestižne Univerzitete u SAD, kao što su Yale, Georgetown i University of Southern California.

Naime, Lori i Mosimo su optuženi za prevaru i zaveru pranja novca. Glumica i njen suprug su optuženi za davanje mita u iznosu od 500.000 dolara kako bi se njihove ćerke upisale na Univerzitet u Južnoj Kaliforniji kao veslačice, iako se nijedna od njih ne bavi veslanjem.

Još nekoliko slavnih roditelja je priznalo krivicu i odslužilo kaznu zbog iste stvari, Glumica Felisiti Hafman, koja se proslavila u seriji “Očajne domaćice” i još 12 roditelja su takođe priznali krivicu.

 

Lori i Mosimo su poslednji od slavnih roditeljha koji su se dogovorili da priznaju krivicu za optužbe. Lori će biti dva meseca u zatvoru, a Mosimo pet.

Ona će odlužiti zatvorsku kaznu, ali mora da plati državi 150.000 dolara i dve godine da se bavi društveno korisnim radom.

Mosimo će odslužiti 5 meseci u zatvoru i treba da plati 250.000 dolara, kao i da odradi 250 sati društveno korisnog rada.

– Prema današnjim sporazumima o priznanju krivice, ovi optuženi će izdržavati zatvorske kazne zbog učestvovanja u zaveri i korupciji za prijem na koledž i koji su u skladu sa prethodnim kaznama u sličnim predmetima – rekao je državni tužilac u izjavi.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Live Nation će sledećeg petka isprobati koncerte - na distanci

Next post

"Da li možeš, da li hoćeš?" pita Nemanja Velimirovića u video singlu kojim najavljuje solo album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *