Home»Kultura»Originalni Pikaso za 100 evra… gde to ima? Na dobrotvornoj tomboli za koju i vi možete da se prijavite

Originalni Pikaso za 100 evra… gde to ima? Na dobrotvornoj tomboli za koju i vi možete da se prijavite

4
Shares
Pinterest Google+

Posle osmonedeljnog odlaganja zbog pandemije koronavirusa, pariski ogranak aukcijske kuće Kristi danas će organizovati dobrotvornu tombolu na kojoj će nagrada biti jedna originalna slika slavnog Pabla Pikasa.

Reč je o ulju na platnu pod nazivom “Mrtva priroda” koje je Pikaso naslikao 1921. godine, a oni koji žele da učestvuju u tomboli trebalo bi da kupe listić po ceni od 100 evra, navodi AP. Listić može da se kupi i izvlačenje da se prati upravo OVDE.

Prihod će biti upotrebljen za poboljšanje snabdevanja vodom u ruralnim područjima Kameruna, Madagaskara i Maroka, a organizatori tvrde da su već prikupili pet miliona evra, pošto je 50.000 listića prodato putem interneta.

 


Prvobitna želja je bila da bude prodato 200.000 listića, ali je ostvarivanje tog cilja otežano zbog pandemije koronavirusa.

Kupci listića potiču iz više od 100 zemalja, ali je najveći broj za sada je prodat u Francuskoj, SAD, Švajcarskoj i Italiji.

Sliku je obezbedio Dejvid Nahmad, milijarder i trgovac umetninama, i to, kako sam kaže, po ceni s popustom. Naime, organizatori su mu ponudili milion evra, ali je on, imajući u vidu značaj čiste vode za održavanje higijene tokom pandemije koronavirusa, odlučio da pomogne u ovoj akciji i cenu spusti na 900.000 evra, iako, kako je rekao za AP, smatra da slika vredi najmanje dva do tri miliona evra.

HL/Izvor: AP

Previous post

Mjuzikl "Mamma Mia" Pozorišta na Terazijama 25. i 26. juna na Tašu

Next post

Sa Markom u mislima... Požeški DrUm objavio singl "Stounhendž“

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *