Home»Muzika»Homeland»Nova regionalna klavirska muzika… Otvoren konkurs Klavirsko nebo #3

Nova regionalna klavirska muzika… Otvoren konkurs Klavirsko nebo #3

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Posle fantastičnih reakcija i umetnika i publike na prva dva konkursa, Pop Depresija u saradnji sa Kišobranom i uz podršku LP Dua pozivaju sve kompozitore za klavir iz regiona da predstave svoju novu muziku i ideje i da se prijave na konkurs Klavirsko nebo #3.

Rezultat prva dva konkursa su dve kompilacije nove klavirske muzike i veliki promotivni koncert održan u CZK Vlada Divljan u Beogradu u martu 2019. Rok za prijem radova je 31. jul 2020. godine.

Photo: Promo
Photo: Promo

Propozicije konkursa:

– Ko može da učestvuje?
Svi koji su rođeni ili žive i rade u regionu – Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, sa ili bez formalnog muzičkog obrazovanja.

I ove godine organizatori će dodeliti nekoliko “wild card” pozivnica, ali konkurs i dalje ostaje u prvom planu.

– Šta se očekuje od kandidata?
Od kandidata se očekuje da snime i pošalju svoju kompoziciji. U obzir dolaze samo kompozicije koje nisu zvanično objavljene (bez obzira da li je to na nosaču zvuka ili digitalno) i koje su nastale u poslednje dve godina, a da su oni koji konkurišu autori ili koautori istih.

Klavir mora da bude u centru pažnje, ali dozvoljena su i drugi instrumenti ili aranžerska rešenja. Dužina kompozicija je ograničena na sedam minuta.

Potrebno je poslati nekompresovane fajlove – WAV ili AIFF – a uz kompoziciju priložiti i kratku biografiju. Adresa za slanje: [email protected], a fajlove treba podići na neki od servera (wetransfer.com, npr).

– Kakav je plan?
konkurs traje do 31. jula 2020. godine. Posle tog roka biće napravljen izbor kompozicija koje će biti objavljene digitalno (ako bude moguće i na nekom od nosača zvuka -CD, vinil) i biće organizovana promocija.

Podsećanja radi, u finalni izbor na prva dva konkursa ušle su kompozicije čiji su autori: Jovana Backović, Stefan Simonović, Milica Tegeltija i Luka Ignjatović, Svetlana Govorković (Monamie), Ilija Ludvig, Petar Stevanović (VIS Ljubičice), Milica Predolac, Andrej Negić, Marko Marić, Veljko Nenadić, Tijana Mićović, Marija Živanov, Jan Nemeček, Pavle Popov, Vladislav Rac, Dušan Gajić, Ana Ćurčin, Nenad Jovanović, Andy Pavlov, Ana Anastasov, Kosta Jevtić, Vladia Mikićević, Dejan Ilijić, Ah Ahilej, Ivana Đukić, Dimitrije Beljanski i Relja Ilić.

Previous post

Eto i neke koristi od pandemije... The Smashing Pumpkins rade na dva nova albuma

Next post

Od 1. juna počinje sa radom "Drive In bioskop" na Adi... Beograđani će gledati filmove pod zvezdama - iz svojih automobila

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *