Home»Muzika»Vratio se bend Hurts… Posle tri godine snimili novi singl i predstavili novi, mračni imidž

Vratio se bend Hurts… Posle tri godine snimili novi singl i predstavili novi, mračni imidž

4
Shares
Pinterest Google+
Hurts/Photo: facebook@hurts
Hurts/Photo: [email protected]

Britanski elektro-pop tandem Hurts svoj povratak, posle tri godine pauze od albuma “Desire”, obeležili su odličnim novim singlom “The Voices”, o potpuno novim, daleko mračnijim imidžom.

Elegentan stil odevanja, uz pažljivo uređene frizure, zamenio je bradati i kosmati stil, nalik na neku čudnu kombinaciju kantri/hipster umetnika, što je izazvalo priličan šok kod njihovih fanova, ako je suditi prema rekacijama na društvenim mrežama.

Frontmen Teo Hačkraft rekao je za NME da su njega i njegovog partnera Adama Andersona pokretali “mračniji elementi popa” i da su se pokušali vratiti svojim pop-noir korenima.

– Hteli smo da se vratimo suštini onoga što radimo i što smo bili na početku. Morali smo da se zaljubimo u vrstu muzike koju smo nameravali da napravimo. Uvek su nas privlačili tamniji elementi pop muzike.

“READY TO GO”, ILI ŽIVETI PUNIM PLUĆIMA U VERZIJI BENDA HURTS

Uz stihove nadahnute “izolacijom, očajem i manijom”, Hačkraft je rekao da su teme postale neobično mračne i drevne nakon silom nametnute izolacije zbog koronavirusa.

– Poslednjih nekoliko godina bilo nas je stalno dvoje u studiju ili na pozornici. Očajnički sam želeo da izbacim tu vrstu osećaja. To je čudna i paranoična pop pesma, koja nije nešto što čujete vrlo često. Mnogo je naše muzike vrlo emocionalno sirovo, ali to je nešto o čemu se neko vreme nisam osećao sposobnim da pišem – rekao je Teo.

Zanimljivo je da je dobar deo stihova i muzike za novi singl nastalo pod specijalnom terapijom, koju je koristo frontmen sastava.

– Počeo sam da koristim terapiju slepih, gde vam stave povez na oči kako bi se osoba za određeni vremenski period uskratila sebi čulo vida, da bi sa druge strane podstakla ostala čula. Morate živeti kao slepi, ali to vam na neki čudan način otvara unutrašnje oko vašeg uma i postajete malo kreativniji – rekao je za NME.

HL//Izvor: bosonoga.com

Previous post

Bivša žena Brusa Dikinsona pronađena mrtva... Frontmen Maidena neutešan: Naše troje dece i ja smo očajni

Next post

Glumac iz "Sumrak sage" i njegova devojka pronađeni mrtvi u stanu u Las Vegasu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *