Home»Film»Preminuo čuveni francuski glumac Mišel Pikoli

Preminuo čuveni francuski glumac Mišel Pikoli

4
Shares
Pinterest Google+
Mišel Pikoli/Photo: YouTube printscreen
Mišel Pikoli/Photo: YouTube printscreen

Francuski glumac Mišel Pikoli, čuven po ulogama u filmovima “Prezir”, “Sitnice koje čine život” ili “Imamo papu”, umro je 12. maja u 95. godini, saopštila je danas njegova porodica.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom agenciji Frans pres, Mišel Pikoli je umro 12. maja u naručju supruge nakon moždanog udara.

Postao je poznat ulogom u filmu Žan-Lika Godara iz 1963. godine “Prezir” gde je igrao sa Brižit Bardo. Igrao je u više od 150 filmova, od uloga zavodnika preko provokatora u “Velikom ždranju” pa do pape u filmu iz 2011. “Imamo papu”, što mu je bila poslednja filmska uloga.

Pikolijeva karijera je neodvojiva od filmova Luisa Bunjuela i Kloda Sotea. Igrao je u Bunjuelovim filmovima kao što su “Dnevnik jedne sobarice”, “Lepotica dana”, “Diskretni šarm buržoazije”, kao i u Soteovim ostvarenjima “Maks i skupljači železa”, “Vincent, Fransoa, Pol… i drugi”.

Poznat po izuzetno dugoj i plodnoj karijeri i zapaženim ulogama u nekim od najvažnijih ostvarenja francuske i evropske kinematografije 20. veka, Pikoli je igrao i u filmovima Renoara, Demija, Melvila i Hičkoka.

HL/Izvor: beta

Previous post

Metallica na njegov način... Luka Šulić objavio spot za "Nothing Else Matters"

Next post

Lepo im je ispod "digitalnog neba"... Psihomodo pop osvojili Porin za najbolji rock album i najbolji spot

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *