“Gdje nam je glava”, pita se Činčila… Sarajevski alternativci objavili novi singl

0
18
Činčila/ Photo: Promo
Činčila/ Photo: Promo

Sarajevski alternativni bend Činčila objavio je novi video singl pod nazivom “Gdje mi je glava” (Lampshade Media).

Pesma se bavi savremenim čovekom, njegovom potragom za duhovnom transformacijom i postavlja nam univerzalno pitanje “Gde nam je glava”, što se metaforički odnosi na to da li smo uopšte svesni sebe, svojih dela i okruženja u kojem živimo.

Stihovi: “Gdje mi je glava, ko u njoj spava i ko je upravlja”, upućuju na lično preispitivanje… da li uopšte imamo kontrolu nad sopstvenim mislima i delima pošto živimo u sistemu koji nameće svoje vrednosti, oblikuje stil života pa time i svest čoveka.

Numeru prati i karakterističan spot koji prikazuje individualca koji putuje iz urbane u prirodnu sredinu, pa se tokom svog putovanja zaustavlja unutar devastiranih prostora, koji su refleksija mračne prošlosti ovog podneblja. Napuštanje ovog prostora i povratak prirodnom staništu simbolizuje pročišćenje i pronalazak duhovnog mira.

– Došli smo do momenta u kojem je čovek na ivici vlastite egzistencije, živeli smo “bez glave”, zanemarujući osnovne prirodne principe. Nadam se da će čovečanstvo nakon ove krize krenuti u pravom smeru – kaže frontmen benda, Vanja Solaković.

Snimanje spota i režiju potpisuje Romano Kuduzović, dok je CGI composting radio Admir Šljivnjak. Za mix i mastering bio je zadužen Haris Saračević, a zvuk je snimao Kemal Sulejmanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime