Home»Muzika»“Gdje nam je glava”, pita se Činčila… Sarajevski alternativci objavili novi singl

“Gdje nam je glava”, pita se Činčila… Sarajevski alternativci objavili novi singl

6
Shares
Pinterest Google+
Činčila/ Photo: Promo
Činčila/ Photo: Promo

Sarajevski alternativni bend Činčila objavio je novi video singl pod nazivom “Gdje mi je glava” (Lampshade Media).

Pesma se bavi savremenim čovekom, njegovom potragom za duhovnom transformacijom i postavlja nam univerzalno pitanje “Gde nam je glava”, što se metaforički odnosi na to da li smo uopšte svesni sebe, svojih dela i okruženja u kojem živimo.

Stihovi: “Gdje mi je glava, ko u njoj spava i ko je upravlja”, upućuju na lično preispitivanje… da li uopšte imamo kontrolu nad sopstvenim mislima i delima pošto živimo u sistemu koji nameće svoje vrednosti, oblikuje stil života pa time i svest čoveka.

Numeru prati i karakterističan spot koji prikazuje individualca koji putuje iz urbane u prirodnu sredinu, pa se tokom svog putovanja zaustavlja unutar devastiranih prostora, koji su refleksija mračne prošlosti ovog podneblja. Napuštanje ovog prostora i povratak prirodnom staništu simbolizuje pročišćenje i pronalazak duhovnog mira.

– Došli smo do momenta u kojem je čovek na ivici vlastite egzistencije, živeli smo “bez glave”, zanemarujući osnovne prirodne principe. Nadam se da će čovečanstvo nakon ove krize krenuti u pravom smeru – kaže frontmen benda, Vanja Solaković.

Snimanje spota i režiju potpisuje Romano Kuduzović, dok je CGI composting radio Admir Šljivnjak. Za mix i mastering bio je zadužen Haris Saračević, a zvuk je snimao Kemal Sulejmanović.

Previous post

Prešao je u svet svetla bez senki... Preminuo gitarista Horhe Santana, mlađi brat Karlosa Santane

Next post

Nemaš čega da se plašiš, osim samog straha... Pročitajte pismo koje je Debi Harri napisala sebi kao 16-godišnjakinji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *