Pol je mrtav… Ovaj strip istražuje mit o Makartnijevoj smrti

0
88
Paul Is Dead: When The Beatles Lost McCartney
Paul Is Dead: When The Beatles Lost McCartney

Novi strip baviće se fikcionalnim svetom u kojem je mit o smrti Pola Makartnija istina, a Beatlesi se u 1966. suočavaju s budućnošću bez njega, prenosi Ultimate Classic Rock magazin.

U jednoj od najstarijih teorija zavere, Pol Makartni je poginuo u automobilskoj nesreći toekom snimanja albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” pa je zamenjen dvojnikom jer je slavna četvorka želela da nastavi karijeru bez priznanja istine. Pobornici ove teorije tvrde da, iako činjenice nisu nikada otkrivene, kasnije pesme Beatlesa nagoveštavaju šta se dogodilo s Makartnijem.

Strip “Paul Is Dead: When The Beatles Lost McCartney” napravili su pisac Paolo Baron i umetnik Ernesto Carboneti, a u prodaji će se naći 3. jula.

POL MAKARTNI TREBALO JE DA BUDE DEO KLASIKA PINK FLOYDA “THE DARK SIDE OF THE MOON”… EVO ZAŠTO NIJE

U sinopsisu stripa piše: Novembar 1966. London. Džon Lenon ne može da govori. Ne može da skine pogled s fotografije automobila u plamenu i tela Pola Makartnija u njemu. Njegov prijatelj više nije ovde, a to znači da ni Beatlesi nisu. Ali, Džon želi da sazna istinu i s Džordžom i Ringom počinje da preispituje  poslednje sate Polovog života.

Zvuči zanimljivo, zar ne?

– Ernesto i ja smo pe svega muzičari, osećamo posebnu povezanost sa muzičkim  legendama – kazao je Baron za magazin Forbes. – Imao sam bend više od 20 godina, a Beatlesi su mi bili prvi muzički uzori i tako je ostalo. Urbana legenda, poznata kao “P.I.D.” je bila oduvek nešto u šta sam teško mogao da poverujem. Uvek sam joj se smejao, ali svejedno je u meni godinama pobuđivala radoznalost. Sada mogu s ljudima da podelim sva svoja istraživanja iz novina, knjiga, dokumentarnih filmova i intervjua o zaveri da je Pol mrtav. To je kao kada istražujete “hladan slučaj” i dajete o njemu vrlo lično mišljenje – zaključio je Baron.

HL/Izvor: soundguardian.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime