Home»Muzika»Jazz»Valjevskog Džez festa će ipak biti… Umetnički savet festivala reagovao na odluku gradonačelnika da ne odobri budžet

Valjevskog Džez festa će ipak biti… Umetnički savet festivala reagovao na odluku gradonačelnika da ne odobri budžet

5
Shares
Pinterest Google+
34. Valjevski džez festiva/Photo: Dragan Krunić, Jazz fest promo
34. Valjevski džez festiva/Photo: Dragan Krunić, Jazz fest promo

Valjevski Džez fest će se, na ovaj ili na onaj način, desiti ove godine, i još mnogo godina, to čvrsto obećavamo. Nećemo lamentirati, nećemo se ljutiti i optuživati međusobno da ne razumemo šta je ova manifestacija i objašnjavati zašto je veća od svih nas i zašto treba da je branimo do poslednjeg atoma snage i razuma.

Ovako je Umetnički savet valjevskog Džez festa reagovao povodom odluke gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića da manifestacija koja traje tri i po decenije, zbog nedostatka novca u budžetu lokalne samouprave, ove godine ne bude održana. Njegova odluka u roku od 30 dana treba da se nađe pred odbornicima Skupštine grada.

“Kad smo se prihvatili nezahvalnog posla organizovanja jedne manifestacije u doba potpune kulturne degradacije, kada smo na svoja pleća prihvatili odgovornost spasavanja jednog kulturnog dobra koje smo, smatramo, pozajmili od svoje dece, a koje su nama, svojoj deci, ostavili neki vredni i odgovorni ljudi, znali smo da ništa neće biti lako. Štaviše, znali smo da imamo ogroman zadatak sticanja poverenja i vraćanja vere u muziku, kulturu, ljudskost”, navodi se u pismu Umetničkog saveta Organizacionog odbora Džez festa.

Umetnički savet ističe da je najčešće postavljano pitanje bilo – da li u Valjevu ima interesovanja za džez. Suočavali su se, kažu, sa sumnjama, opstrukcijama na svim nivoima, pa čak i podsmehom sugrađana od kojih to ne bi trebalo očekivati, ali ih to nije sprečilo da istraju.

HL/Izvor: novosti.rs

Previous post

Umrla Astrid Kirher, prva fotografkinja Beatlesa... I nikad nije prebolela njihovog tragično preminulog basistu

Next post

Tu sam za tebe i kada je teško, i kada smo udaljeni... Poručuju klinci iz RocHoira obradom pesme "Personal Jesus" grupe Depeche Mode

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *