Home»Muzika»Sve što ste hteli da znate o podkastima, a niste imali koga da pitate… Saznajte putem nove mobilne aplikacije i na ekskluzivnom online predavanju Erika Nuzuma

Sve što ste hteli da znate o podkastima, a niste imali koga da pitate… Saznajte putem nove mobilne aplikacije i na ekskluzivnom online predavanju Erika Nuzuma

4
Shares
Pinterest Google+

Podkasti su nova audio forma koja postaje sve popularnija u Srbiji. Zahvaljujući Podcast.rs platformi, domaći podkasti će uskoro biti dostupni i putem mobilnih aplikacija i to od 28. maja kada se održava onlajn konferencija o razvoju podkasta u Srbiji.

Ovim povodom Erik Nuzum, ekspert koji je pomogao globalni proboj podkasta kao što su Invisibilia i TED Radio Hour- održaće ekskluzivnu onlajn radionicu i savetovanje za odabrane učesnike.

Podkast je nova medijska forma koja obuhvata decentralizovani audio sadržaj koji je široko dostupan putem interneta.

Kao takav postao je jedno od najbrže rastućih tržišta i neizbežan format velikih medijskih kuća ali i izvor informacija i zabave za čak do 70% stanovništva u mnogim zemljama.

Udruženje “Podkast podrška“ osnovano je 2019. godine kako bi pomoglo razvoj podkast zajednice i promociju ovog formata u Srbiji i regionu.

Podcast/Photo: Pixabay
Podcast/Photo: Pixabay

Sa ovim ciljem pokrenuli su web portal www.podcast.rs, koji trenutno okuplja više od 60 domaćih i regionalnih podkasta, brojnu publiku, kreatore i ljubitelje ove forme sadržaja.

Podcast.rs inicijativa pruža podršku podkasterima i svima koji žele da se oprobaju u ovoj oblasti, kako kroz direktnu ko-produkciju tako i kroz edukaciju i savetovanje.

Na onlajn konferenciji koju udruženje “Podkast podrška“ organizuje 28. maja sa početkom u 12:30 časova, biće predstavljene mobilne aplikacije za IoS i Android platforme – koje će domaćoj publici omogućiti jednostavno slušanje podkasta, brojne nove funcionalnosti i specijalno kreiran edukativni sadržaj.

Na online konferenciji govoriće:
Evan Tracz – USAID-ov Projekat jačanja okruženja za održivost medija
Predstavnik USAID-a- (čekamo potvrdu)
Vladimir Radinović – Podcast.rs
Goran Vojteški – Podcast.rs
Galeb Nikačević Hasci-Jare – podkast Agelast
Selena Kosorić – Danas podkast
Goran Krgović – Sounder.fm
Erik Nuzum – Magnificient noise

Specijalni gost konferencije Erik Nuzum je ekspert koji radi na kreiranju globalno poznatih podkasta i digitalnih proizvoda za medije i klijente kao što su: New York Times, TED i Esther Perel Global Media.

Erik Nuzum/Photo: YouTube printscreen
Erik Nuzum/Photo: YouTube printscreen

Tokom svoje dugogodišnje karijere, bio je na poziciji višeg potpredsednika Amazonove kompanije Audible i medijske organizacije NPR, a trenutno radi sa individualnim klijentima u okviru svoje kompanije Magnificient Noise.

Zaslužan je za to što je NPR postao svetski lider u produkciji i distribuciji podkasta i savetovao neke od najpoznatijih podkastera i kompanija o tome kako da razviju koncept i pokrenu podkaste – koji su postali održivi i globalno poznati.

Autor je knjige “Make Noise: A Creator’s Guide to Podcasting and Great Audio Storytelling”. Nakon prvog dela Nuzumovog masterklasa 28. maja, publika će imati prilike da uživo čuje DJ Memeta.

Podcast.rs platforma i aplikacije razvijene su okviru USAID-ovog Projekta jačanja okruženja za održivost medija (USAID Strenghtening Media Systems Project), koji sprovodi IREX.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

Nismo ni znali koliko nam znači... "Sobica" je novi spot benda Nebula Express

Next post

Nina Romić i Milan Glavaški (Rebel Star) predstavili singl "Dobrodošla u mrak"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *