Home»Muzika»Opustošena planeta i Greta Tunberg u novom spotu benda Pearl Jam

Opustošena planeta i Greta Tunberg u novom spotu benda Pearl Jam

4
Shares
Pinterest Google+
Retrograde/Photo: YouTube printscreen
Retrograde/Photo: YouTube printscreen

Opustošena planeta i uništenje prirode osmišljeni su u novom spotu benda Pearl Jam za pesmu “Retrograde”, koja se našla na njihovom nedavno objavljenom albumu “Gigaton”.

Video počinje čovekom koji se vozi po kiši, a potom posećuje vidovnjakinju u tržnom centru. Dok gleda u kristalnu kuglu, on vidi poplave koje odnose predele i gradove, uključujući i Ajfelovu kulu u Parizu i toranj Svemirska igla u Sijtelu.

Na kraju videa ispostavlja se da je aktivistkinja Greta Tunberg vidovnjakinja koja proriče budućnost, aludirajući da na sva ona naučna “proročanstva” koja ova devojka širi po svetu.

Sve se vraća na neonski znak koji šljašti sa zgrade u kojoj je njena radnja. Na njemu piše “Biće potrebno mnogo više od obične ljubavi da se sve ovo ponovo uzdigne”.

HL FLASHBACK: KAKO SU NIL JANG I PEARL JAM UZDRMALI MUZIČKI SVET

Prva ideja bila je da video bude snimljen kao igrani film, ali je epidemija korone naterala stvaraoce da ga naprave u animiranoj verziji. Reditelj spota Džoš Vejkli kazao je da da “Retrograde” označava jedan od vrhunaca ovog benda i njihovog 11. studijskog albuma.

– Ono što je Pearl Jam radio sjajno svih ovih 30 godina je što su govorili istinu i upozoravali na nesreće. Još nekoliko pesama sa “Gigatona” me je dotaklo, ali ova me držala budnim noću – rekao je Vejkli.

Pogledajte spot, poslušajte pesmu, i podelite s nama svoje utiske.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Jan Anderson, lider Jethro Tulla, otkrio: Bolujem od neizlečive bolesti, ali neću da se predam

Next post

Scordisci častili fanove novim singlom - "In a Year or Two"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *