Home»Film»Ovde u L. A. je… pomalo oblačno… neka magla jutros… Dejvid Linč vodi vremensku prognozu

Ovde u L. A. je… pomalo oblačno… neka magla jutros… Dejvid Linč vodi vremensku prognozu

5
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Ličnč/Photo: YouTube printscreen
Dejvid Ličnč/Photo: YouTube printscreen

Dejvid Linč nije režirao film već 13 godina, ali to ne znači da ništa ne radi. Zapravo baš suprotno. Pored TV serije “Twin Peaks: The Return”, snimio je i album, napisao memoare, držao Masterclass, nadgledao stvaranje “Twin Peaks” igre virtualne realnosti, i napravio kratkometražni film o mravima koji jedu sir.

Linč je stvorio filmove “Eraserhead”, “Blue Velvet” i “Mulholland Drive”, ali izgleda da jednako uživa u bilo kom mediju. Naime, u toku karantina zbog pandemije korona virusa, on snima izveštaje o vremenskoj prognozi.

– Ovde u Los Anđelesu je… pomalo oblačno… neka magla jutros – kaže uvaženi filmski stvaralac u svom izveštaju za 11. maj 2020. i dodaje:

– Oko 17 stepeni Celzijusa. Sve ovo bi trebalo kratko da traje, pa ćemo imati sunčeve svetlosti i 21 stepen.

Linč živi u Los Anđelesu, gradu za koji američka vlada planira da produži karantin za još najmanje tri meseca. Nedostatak ljudskog kretanja je učinio čudo za kvalitet vazduha ovog grada, ali taj element još uvek nije prisutan u Linčovom izveštavanju.

– Imamo oblake i maglu, sa malo plavog osvetljenja – kaže jutra 12. maja. – Ali, kao i dan ranije, magla bi trebalo da se raščisti, pa ćemo imati sunčeve svetlosti.

Njegovi verni obožavaoci znaju da je ovo, zapravo, nastavak njegovih dnevnih vremenskih izveštaja koje je objavljivao 2008. godine, a takođe će prepoznati i predmete iz njegove kancelarije, kao što su telefon na zidu i omiljena šolja iz koje pije kafu.

Izvesno je da će se još izveštaja pojaviti na režiserovom David Lynch Theater Youtube channel, svaki prožet njegovim prepoznatljivim optimizmom.

– Svet će biti drugačiji kad ponovo izađemo – izjavio je za Vice. – Život će biti lep. Filmovi će se vratiti. Sve će se vratiti na lepši način, verovatno…

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Bitef, Bemus i Beogradski džez festival pomereni, Sajam knjiga u starom terminu... Gradski budžet za kulturu veći sledeće godine?

Next post

The Prodigy snimaju novi album u čast Kita Flinta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *