Kad “klasičari”  reše da upakuju elektroniku… Ovakve obrade Daft Punka sigurno niste čuli do sada

0
172
Oglasi
Daft Punk/ Photo: Facebook @daftpunkinterstella55555
Daft Punk/ Photo: Facebook @daftpunkinterstella55555

Nemamo često priliku da čujemo elektronsku muziku kad je sviraju “klasičari”, ali za jedan takav performans pobrinuo se Nu Deco Ensemble iz Majamija, koji je obradio najveće hitove poznatog dua – Daft Punk.

Za serijal “Humans vs. Robots (Daft Punk Suite)” krivac je jedan od autora – Sem Hiken koji je upakovao materijal u orkestarsko “pakovanje” i, između ostalog, napravio vrhunsku filmsku muziku.

– Kada slušate muziku Daft Panka shvatate da tu ima kvalitetnog zvuka koji podseća na klasiku baroka. Prvo što sam želeo da izbacim bili su udarački elementi koje sam zamenio klasikom. Takođe sam želeo da razgraničim dve njihove faze u radu, kao na albumu “Random Access Memories”, gde ima više akustičnih elemenata, i materijal iz njihove ranije diskografije koji je više bio elektronski – rekao je Hiken.

Nu Deco Ensemble je orkestar čiji je glavni fokus na obradama mlađih kompozitora i saradnji sa muzičarima, plesačima i koreografima iz različitih muzičkih žanrova.

U novembru prošle godine, objavili su debi album sa obradama sastava OutKast u čijem radu su učestvovali kompozitori Nikolas Omikoli i Endi Akiho.

Žakomo Bairoš, drugi autor na projektu “Humans vs. Robots” dodao je da se objavljivanjem ovog materijala zatvara krug koji je pun kreativnosti, finesa i autorskog pečata, kao i da se pomeraju granice stvaralaštva .

Među obradama našle su se numere “The Son of Flynn” iz filma “TRON: Legacy OST”, “Digital Love” sa izdanja “Discovery”, kao i veliki hitovi “Get Lucky”, “Instant Crush” i drugi.

HL/Izvor: bosonoga.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime