Home»Muzika»Tko su svi ti ljudi? Ovo pitanje postavljaju Darko Rundek i Ekipa novim singlom

Tko su svi ti ljudi? Ovo pitanje postavljaju Darko Rundek i Ekipa novim singlom

2
Shares
Pinterest Google+
Darko Rundek i Ekipa/Photo: Anastazija Vržina
Darko Rundek i Ekipa/Photo: Anastazija Vržina

Darko Rundek i Ekipa kao najavu predstojećeg dvostrukog EP-a “Brisani prostor” objavili su novi singl i video “Tko su svi ti ljudi?”.

– Koja je moja uloga? U kojoj cjelini? Što mi je činiti? Sad! Iz slušanja pjesme unutarnjeg glasa, koji nas zove, izbačeni smo u sudjelovanje u aktualnom trenutku, u vanjskom svijetu koji više nije onaj koji smo mislili da poznajemo. Iz skladišta uloga koje smo navikli igrati, nameću se naši uobičajeni karakteri, ali više ni jedan nije prikladan. Tko su svi ti ljudi koji ne znaju šutjeti? – kaže Darko.

Darko Rundek/Photo: Rajht
Darko Rundek/Photo: Rajht

Posle nedavnog intimnog i kontemplativnog singla “Unutarnjeg glasa”, Rundek i Ekipa se sad javljaju sa pesmom bržeg i čvršćeg ritma “Tko su svi ti ljudi”, za koju je stihove napisao Roko Crnić, kompoziciju je postaviio sa Silvijom Bočićem, aranžman je delo Ekipe, a muzičku produkciju potpisuje Darko Rundek.

– Tekst je inspiriran pitanjem ljudskosti i svime što gravitira oko tog pitanja. Nije lako uperiti prst. Perspektiva mijenja sve. Prisutnost. Prisutnost oslobađa i otvara potrebu za buđenjem potencijala ljudskosti u društvu koje luduje – izluđuje – objašnjava Crnić.

Rundek i Ekipa već dve godine improvizuju, pišu, snimaju i miksuju dvostruki EP “Brisani prostor” (Menart, Long Play). Ovo je izdanje proizašlo iz sretnog susreta Darka Rundeka i grupe muzičara okupljene povodom slavljeničke turneje “Apocalypso NOW” 2017. godine, koja je dobila ime Ekipa. Prvo njihovo diskografsko izdanje je album međimurskih pesama “Mura Mura” (Menart, Long Play) s pevačicom Andrejom Košavić Kurelec i pojačanjem iz Cinkuša.

Previous post

Pesma u kojoj svi možemo da se prepoznamo... Pulska Dogma predstavila video singl "Svaki dan"

Next post

Ozi Ozborn dao donaciju za Interno odeljenje bolnice u Pančevu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *