Home»Kult»Početna cena – milion dolara… Na aukciji se prodaje čuvena Kobejnova gitara

Početna cena – milion dolara… Na aukciji se prodaje čuvena Kobejnova gitara

4
Shares
Pinterest Google+
Kurt Kobejn/Photo: YouTube printscreen
Kurt Kobejn/Photo: YouTube printscreen

Očekuje se da će akustična gitara koju je Kurt Kobejn svirao u čuvenom “MTV Unlugged” nastupu samo pet meseci pre smrti biti prodata za milion dolara na aukciji koja treba da se održi u junu.

Džemper Kurta Kobejna prodat je prošle godine za rekordnih 334.000 dolara, a sada je objavljeno da je na red došla akustična gitara koju je muzičar svirao u čuvenom MTV Unlugged nastupu samo pet meseci pre smrti – i očekuje se da će biti prodata za milion dolara na aukciji koja treba da se održi u junu.

Julien’s Auctions objavili su u ponedeljak da je model gitare Martin D-18E na kojoj je čuveni grandž muzičar svirao, uskoro na aukciji, a da se uz nju dobija i stari kofer u čijoj postavi se nalazi mala prišivena kesa za koju se veruje da je korišćena kao mesto za skrivanje heroina, od koga je muzičar bio zavisan.

Martin D-18E/Photo: Julien's Auctions
Martin D-18E/Photo: Julien’s Auctions

Direktor Aukcijske kuće Daren Džulijen naveo je da je ova gitara zaslužila svoje mesto u modernoj istoriji kao instrument koji je svirao jedan od najvećih i najsitaknutijih izvođača svih vremena.

– Visoka cena za koju se veruje da će gitara biti prodata je samo početna procena– dodao je Džulijen.

Svetski rekord za najskuplju gitaru prodatu na aukciji postavljen je u junu 2019. godine kada je gitara Dejvida Gilmura, gitariste čuvenog sastava Pink Floyd, prodata za neverovatnih 3.9 miliona na aukciji u Njujorku.

HL/Izvor: novosti.rs

Previous post

R&B i soul ikona Beti Rajt preminula u 67. godini

Next post

Bullet for a Badman predstavio "Saharu", prvi video singl sa albuma "Busola"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *