Home»Film»Pandora nije jeftina… “Avatar” nastavci će koštati – milijardu dolara

Pandora nije jeftina… “Avatar” nastavci će koštati – milijardu dolara

2
Shares
Pinterest Google+
Avatar/ Photo: imdb.com
Avatar/ Photo: imdb.com

Filmska i TV produkcija se nastavlja na Novom Zelandu, što znači da se live-action scene potrebne za četiri “Avatar” nastavka Džejmsa Kamerona – snimaju ponovo. Kako navode izveštaji ukupna cena ovih nastavaka je tu negde oko 1 milijarde dolara, otprilike 250 miliona po filmu.

Kako Deadline prenosi, Avatar filmovi od drugog dela do petog će nastaviti produkciju koja je stala pre par meseci, zajedno sa Amazonovom “The Lord Of The Rings” serijom koja se takođe snima, normalno, na Novom Zelandu.

Novzelandski protokoli vezani za bezbednost i zdravlje prudukcija su podržani od strane njihove vlade, što znači da će kamere moći da krenu da snimaju ponovo što važi i za Kameronove blockbuster nastavake, koji se svi snimaju odjednom.

Zvanični “Avatar” Twitter nalog objavio je sliku Džejmsa Kamerona na setu, iako njegov tim još nije stigao na Novi Zeland.

 

U januaru, pre početka COVID-19 krizve i prekidanja svih snimanja širom sveta, neke cool koncept sličice iz Avatar nastavaka su bile objavljene.

“Avatar 2” se i dalje drži planiranog datuma premijere 17, decembra 2021 – dok će ostali filmovi izaći 22. decembra 2023, 19. decembra 2025 i 17. decembra, 2027. Redovno, u udarnom terminu, na svake dve godine.

“Avatar” je bio film sa najvećom globalnom ukupnom zaradom sve dok ga “Avengers: Endgame” nije skinuo sa trona. Razlika između dva filma na vrhu liste je mala, a Kameron se nada da će “Avatar” koji će biti ponovo prikazivan u bioskopima pre premijere drugog dela, uspeti da vrati poziciju na vrhu.

HL/Izvor: adria.ign.com

Previous post

Bullet for a Badman predstavio "Saharu", prvi video singl sa albuma "Busola"

Next post

"Sećanja"... Posle godinu dana stigao novi singl beogradskog Opoziva

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *