Home»Muzika»Bono za 60. rođendan napravio listu od 60 pesama koje su mu “spasile život”… i napisao pismo Bouvijevom sinu

Bono za 60. rođendan napravio listu od 60 pesama koje su mu “spasile život”… i napisao pismo Bouvijevom sinu

8
Shares
Pinterest Google+
Bono Vox/Photo: YouTube printscreen
Bono Vox/Photo: YouTube printscreen

Bono je tokom vikenda navršio 60 godina, a da bi proslavio ovu prekretnicu, podelio je spisak najznačajnijih pesama koje su mu pomogle da postane čovek kakav jeste.

Na listi frontmena U2 nalaze se pesme kultnih izvođača, od Dejvida Bouvija, The Beatlesa, Pati Smit, Boba Dilana, Kanje Vesta, Daft Punka, Nirvane, Kraftverka, Public Enemia, Lu Rida, Massive Attacka, Igija Popa, Arcade Fire… i još mnogo toga.

U postu na Instagramu Bono je svojim pratiocima napisao: “Ovo su neke od pesama koje su mi spasile život. One bez kojih ne bih mogao da živim… one koje su me dovele dovde, od nula do 60… kroz sve ožiljke, sva saplitanja, od ozbiljnog do blesavog… i radost, uglavnom radost”.

Bono je takođe dodao da će napisati “fan pismo” koje će pratiti svaku pesmu kako bi pokušao sa “objasni svoju fascinaciju”.

Jedno od pisama, usredsređeno na Bovijev “Life on Mars?” napisano je Bouvijevom sinu Dankanu.

“Kada sam čuo pesmu tvog oca “Life on Mars?! na radiju 1973, bio sam sakriven ispod pokrivača svog kreveta u Cedarwood Roadu slušajući piratski radio stanicu Radio Caroline”, piše Bono. “Pesma je odgovarala na mnogo važnij pitanja koje sam imao kada sam imao 13 godina… Postoji li inteligentan život na Zemlji? Što se mene tiče, to je bio dokaz”.”

Ovo je njegova lista pesama:

Previous post

"Sećanja"... Posle godinu dana stigao novi singl beogradskog Opoziva

Next post

Život vredan 300.000 dolara... Toliko će producenti "Deadpoola" morati da plate zbog smrti kaskaderke Džoi Haris na snimanju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *