Home»Kult»Postoji samo jedna pesma za koju je Lenon Makartniju rekao… “dobra je”

Postoji samo jedna pesma za koju je Lenon Makartniju rekao… “dobra je”

4
Shares
Pinterest Google+
Džon Lenon i Pol Makartni/Photo: YouTube printscreen
Džon Lenon i Pol Makartni/Photo: YouTube printscreen

Rivalstvo između Džona Lenona i Pola Makartnija sigurno je pojačano u medijima. Možda su stvar naduvali i ljudi iz njihovog okruženja. Ali da je zaista postojalo – jeste.

Lenon i Makartni možda su bili partneri u pisanju pjesama, ali do kraja zajedničkog rada The Beatlesa, za razliku od opšteg mišljenja, zajedno su zapravo stvorili vrlo malo pesama. Ustvari, pesme je normalno donosio svaki član, isprobavali su ih i testirali, a zatim zajedno radili na njima pre snimanja.

STARI DOBRI ROKERSKI FAJT… DŽEGER ODGOVORIO MAKARTNIJU NA TVRDNJU DA SU BEATLESI BOLJI OD STONESA

To je, praktično, značilo da ako neko iz benda ima novu pesmu koju želi da ponudi za album, prvo mora da je snimi u studiju i dobije zeleno svetlo od benda. Nije to bilo ništa neobično, samo pitajte Džorža  Harisona koji je umetnost pisanja pesama pretvorio u takmičarski sport unutar Beatlesa.

Tokom intervjua za “60 Minutes”, u razgovoru sa reporterom Šarlin Alfonsi koja je svojevremeno provela nekoliko dana s Makartnijem u njegovom studiju,  muzičar je detaljno otkrio kako je tekla saradnja unutar The Beatlesa i rekao da je Lennon samo jednom istinski pohvalio njegovu pesmu.

A to i nije neko iznanađenje.  Jer, sjajni autor kakav je nesumnjivo bio Lenon, uvek je više voleo kritike nego komplimente. Čak je otvoreno govorio i kojih 10 pesama Beatlesa najviše mrzi.

10 PESAMA BEATLESA KOJE DŽON LENON NIJE MOGAO DA PODNESE… A SVE SU SJAJNE

Jedini put kada mu se “omakla” pohvala bilo je dok je bend radio sedmi studijski album “Revolver”. Tada je zapravo letvorka počela da istinski eksperimentiše i oslobađa se slike “slatkih dečaka”.

– Doneo sam tada “Here, There and Everywhere” – pirisetio se Makartni. – Samo što se pesma završila,  Džon je skočio: “To je stvarno dobra pesma, momče. Volim ovu pesmu. Volim, Da! Sviđa mu se!”.

Na pitanje da li je on otvoreno hvalio Lenonove pesme, Makartni je odgovorio:

– Da, ali obično bi za to trebalo da budem malo “pod gasom”.

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

 

Previous post

I Bouvi je bio cenzurisan... Ovaj spot je YouTube hteo da obriše zauvek

Next post

Legenda napravljena od žice, šrafova i matica... Ovako će izgledati spomenik Raši Popovu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *