Home»Muzika»The Grateful Dead obeležava 50 godina od kultnog albuma “Workingman’s Dead”… Stiže deluxe reizdanje, uz dosad neobjavljeni “pozorišni” koncert iz 1971.

The Grateful Dead obeležava 50 godina od kultnog albuma “Workingman’s Dead”… Stiže deluxe reizdanje, uz dosad neobjavljeni “pozorišni” koncert iz 1971.

4
Shares
Pinterest Google+
popspotsnyc/Photo: Bob Egan
popspotsnyc/Photo: Bob Egan

Grupa The Grateful Dead ove godine, povodom 50 godina od izlaska albuma “Workingman’s Dead”, objaviće deluxe izdanje albuma koje uključuje i nikad ranije objavljeni koncert iz 1971. godine, poše Rolling Stone.

Kao dodatak uz novu gramofonsku ploču, deluxe CD izdanje dolazi s nikad ranije objavljenim koncertom benda iz 1971. godine koji su održali u pozorištu “Capitol” u Port Česteru, u saveznoj državi Njujork. Album izlazi na tržište 10. jula.

Workingman's Dead, cover
Workingman’s Dead, cover

– Za ovako odličan, a i važan album poput “Workingman’s Dead”, činilo se jedino ispravno da udvostručimo bonus materijal – rekao je za časopis Rolling Stone snimatelj i režiser Dejvid Lemije.

– Nastup koji smo odabrali daje pravi prikaz toga kakav je bio bend 6 meseci nakon izdavanja albuma i definiše zvuk Grateful Deada koji će obeležiti bend u sledećih nekoliko godina.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

Andy Pavlov predstavio video singl "Taking and Leaving Off“

Next post

Sa ukidanjem vanrednog stanja stigao je "(Iz)Vanredni paket"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *