Home»Kult»Debi Hari, Džoan Džet i Alis Kuper u dokumentarcu o neponovljivoj Suzi Kvatro… pogledajte trejler

Debi Hari, Džoan Džet i Alis Kuper u dokumentarcu o neponovljivoj Suzi Kvatro… pogledajte trejler

5
Shares
Pinterest Google+
Suzi Kvatro/Photo: YouTube printscreen
Suzi Kvatro/Photo: YouTube printscreen

Početkom 70-ih, Suzan Kej Kvatro, devojka iz Detroita, započela je karijeru kao glam-rocker. Bilo je žena koje su bile rock zvezde i pre Suzi Kvatro, ali ona je bila prvi pravi primer arhetipa – svojevrsni rock superheroj – koji će postati odlučujuća snaga u revoluciji punk rocka koja će uslediti. Suzi Kvatro napravila je neke od najvećih hitova, a takođe je nesvakidašnje utocala na popularnu kulturu u svojoj ulogom Leather Tuscadero u sitkomu “Happy Days”. Međutim, ona i dalje nema svoje zasluženo mesto u rok istoriji. Novi dokumentarac ima za cilj da to promeni.

Suzi Kvatro/Photo: YouTube printscreen
Suzi Kvatro/Photo: YouTube printscreen

Kako prenosi Rolling Stone, reditelj Liam Firmager napravio je dugometražni dokumentarni film “Suzi Q”, koji govori o njenom uticaju. Kvatro, koja još uvijek stvara muziku, govori u dokumentarcu, a sadrži i intervjue s mnogim njenim vršnjacima i obožavaocima, uključujući Džoan Džet, Tinu Vejmut iz Talknig Headsa, Donitu Sparks iz L7, producenta Majka Kembela i kolegie iz “Happy Days” Henrija Vinklera.

U novom trejleru filma vidimo da su u dokumentarcu i ljudi koji su sami vredni dokumentarnih filmova – Alis Kuper, Debi Hari, Kejti Valentajn, Endi Skot… Pogledajte trejler:

HL/Izvor: stereogum.com

Previous post

Playade to rade drugačije... Zavodljiva verzija "Frke“ uz električne zvuke harfe

Next post

MOJ OFF... Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu u filmu "Sin" od subote na repertoaru online bioskopa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *