A za kraj vanrednog stanja… Bend NBG objavio spot za “Vanredno stanje”

0
123
Oglasi
NBG/ Photo: Promo
NBG/ Photo: Promo

Beogradska grupa NBG početkom godine objavila je album “Nama ostaje samo punk” za izdavačku kuću Multimedia Music.

Nepunih mesec dana posle pojavljivanja ovog izdanja u prodaji (na kojem se, između ostalih, našla i pesma “Vanredno stanje”), svet je zadesila pandemija korona virusa, a Srbiju – vanredno stanje!

Poslednji policijski čas ovog proleća, ekipa je obeležila objavljivanjem spota za ovu pesmu (nastalu pre oko tri godine) koja je, sticajem okolnosti, postala svojevrsna himna srpskih rokera u izolaciji.

NBG/ Photo: AleX
NBG/ Photo: AleX

– U poslednjih desetak, a bogami i više godina, u celom svetu se dešavaju užasne stvari koje vladajuće elite ili ne žele ili ne mogu više da kontrolišu. Vanredno stanje na celoj planeti kao redovno stanje koje su svi prihvatili i navikli da žive u uslovima koji nisu dostojni čoveka. Ljude hrane lošim vestima, lošom hranom, lošim manirima i neukusom u svakom pogledu. Gde god se okreneš, vidiš samo užas – objašnjavaju momci i dodaju da za ovakve i slične teme danas nije teško pronaći inspiraciju:
– Naša generacija je po mnogim pitanjima bila prilično dalekovida i mnoge stvari koje su nam se desile uspela je da predvidi. To je verovatno posledica višedecenijskog ispiranja mozga i života na ivici dostojanstva, često i ispod te granice. Voleli bismo da smo mogli da predvidimo neke lepše stvari koje će se desiti čovečanstvu i ovom našem napaćenom i izmanipulisanom narodu, ali tako je kako je i svi moramo sa tim da se nosimo.

NBG/ Photo: Branko Vlajsović
NBG/ Photo: Branko Vlajsović

Režiju i montažu uradio je Branislav Godić, a u spotu su korišćeni i snimci Beograda koje su članovi i prijatelji benda napravili za vreme trajanja policijskog časa.

Na snimcima dominiraju prikazi praznih šetališta, parkova i ulica:
– Te scene na koje mi kao ljudi koji su odrasli i žive u jednoj prilično naseljenoj sredini kao što je Novi Beograd apsolutno nismo navikli su prilično jezive i deluju totalno apokaliptično.

Na pesmi “Vanredno stanje” kao gost se pojavljuje i Drakula, pevač grupe Direktori.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime