Home»Film»Alfred Hičkok bio je kralj filmskog horora… ali i on se plašio. Od dve stvari dobijao je napade panike…

Alfred Hičkok bio je kralj filmskog horora… ali i on se plašio. Od dve stvari dobijao je napade panike…

4
Shares
Pinterest Google+
Ptice, Alfred Hičkok/Promo
Ptice, Alfred Hičkok/Promo

Alfred Hičkok je još za života uživao status kultnog reditelja horora koji najbolje zna šta to plaši i uznemirava ljude. Druga strana medalje pak glasi ovako – postojale su dve stvari kojih se Hičkok plašio više nego ičega.

Ako ste se ikada pitali da li je postojalo nešto što je plašilo čoveka koji je napravio neke od najstrašnijih horora u istoriji kinematografije, odgovor je – da. Još od najranijeg detinjstva Alfred Hičkok se užasavao – policije i jaja!

HIČKOKOVO “LUDILO”… LEGENDARNU SCENU ISPOD TUŠA U FILMU “PSIHO” SNIMAO JE SEDAM DANA.
I TO NIJE SVE…

Tokom života, slavni reditelj je razvio još neke strahove, ali ove dve fobije pratile su ga još od najranijeg detinjstva. Za prvu – strah od policije, Hičkok je imao “racionalan” razlog.

Naime, kada je bio sasvim mali, Hičkok je počinio neki nestašluk. Umesto da ga izgrdi ili kazni, otac mu nije rekao ništa već ga je poslao da u policijsku stanicu odnese jedan papirić na kome je nešto bilo napisano.

Ptice, Alfred Hičkok/Promo
Ptice, Alfred Hičkok/Promo

Kada je načelnik pročitao poruku koji je doneo mali Alfred, zaključao ga je u ćeliju uz upozorenje: “To je ono što se dešava lošim dečacima”.

Ova epizoda toliko se urezala u sećanje slavnog reditelja da ga je strah od policije pratio čitavog života.

– Moja žena zna da se ja prosto oduzmem kada vidim policajca na ulici. Ne umem ništa da progovorim – rekao je jednom prilikom Hičkok.

DA LI ZNATE KO JE ED GEJN? OVAJ SERIJSKI UBICA INSPIRISAO JE NEKE OD NAJBOLJIH HOROR-FILMOVA…

Zbog toga, navodno, nikad nije imao vozačku dozvolu, čisto da ne bi napravio glupost kada policajac pokuša da ga zaustavi. Takođe, to je verovatno i jedan od razloga što u Hičkokovim filmovima policajci često umiru krvavom i nasilnom smrću.

I dok je prvu fobiju još i moguće razumeti, za drugu – strah od jaja, teže je pronaći objašnjenje u Hičkokovom životu.

– Jaja su grozna stvar. Da li ste videli ikad išta gadnije od razbijanja ljuske jajeta i prolivanja njegove žute tečnosti? Krv je vesela, crvena, žumance je žuto i gadno. Nikada ga nisam probao – pričao je majstor horora.

Na ova dva straha, slavni reditelj je kasnije u životu dodao i, prema sopstvenom priznanju, strah od male dece, ali i jedan vezan za profesiju – da sledeći film neće biti dobar kao prethodni.

HL/Izvor: istorijskizabavnik.rs

Previous post

U Misuriju se od danas ponovo svira... Guverner dozvolio koncerte, plan "Show Me Strong" bi trebalo da stvari vrati u normalu

Next post

Zabranjeno pušenje "razbija karantin"... Fanovima poklanja snimak koncerta iz zagrebačkog Doma sportova

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *