Home»Muzika»Hetfild ponovo pred mikrofonom, Metallica snimila akustičnu “soft” verziju svog starog hita “Blackened”

Hetfild ponovo pred mikrofonom, Metallica snimila akustičnu “soft” verziju svog starog hita “Blackened”

5
Shares
Pinterest Google+
Metallica/Photo: YouTube printscreen
Metallica/Photo: YouTube printscreen

Metallica je objavila novu verziju svoje pesme “Blackened”, snimljenu dok su članovi benda u izolaciji.

“Evo nečeg što smo spremili tokom poslednjih nekoliko dana”, napisala je kultna grupa u poruci fanovima. “Nadamo se da ste svi sigurni i zdravi”.

U pratećem snimku vide se članovi Metallice – pevač Džejms Hetfild, bubnjar Lars Ulrih, gitarista Kirk Hamet i basista Robert Truhiljo – koji su sa različitih lokacija izveli svoje deonice za “Blackened” iz 1988. godine.

Dok je original, objavljen na legendarnom albumu “…And Justice for All”, pravi agresivni napad teškog metala, verzija iz karantina je više prigušena. Heteild miluje akustičnu gitaru i peva nežnijim tonovima, dok je Ulrihovo bubnjanje znatno manje frenetično. Rezultat je suptilna, a opet moćna reimaginacija pve pesme.

Pogledajte:

Novi video spot je prvi put da su fanovi videli Hetfilda zajedno sa svojim bendom posle nekoliko meseci (čak i ako su muzičari na odvojenim lokacijama). Frontmen se ponovo prijavio na rehabilitaciju u septembru 2019. godine, da bi nastavio borbu sa zavisnošću. Od tada se pojavio samo na dva javna događaja: prijemu povodom svoje nove izložbu klasičnih automobila i počasnom komvertu posvećenom eminulom rokeru Ediju Monijeu.

Kao i većina bendova, Metallica je svesna da je pandemija COVID-19 njihovu godunu okrenuta naglavačke. Trebalo je da nastupe na pet festivala u Severnoj Americi, ali sve je otkazano pošto je korona virus ugasio koncerte i živa dešavanja.

“METALLICA MONDAYS”… SVAKOG PONEDELJKA METALLICA PREDSTAVLJA NAJBOLJE KONCERTE IZ ISTORIJE BENDA – NA INTERNETU

Ipak, rokeri ne sede skrštenih ruku, a Ulrih otkriva da grupa ima nedeljne Zoom konferencijske pozive. Bend i njihov tim su čak raspravljali o izvodljivosti snimanja materijala dok su u karantinu.

– Ljudi koji prave sav softver i sve stvari koje koristimo za snimanje sada upravo pokušavaju da nađu način kako Lars, Džejms Kirk i Rob mogu da naprave Metallica snimak sa četiri različite lokacije iz četiri različite države – primetio je Ulrih tokom razgovora sa izvršnim direktorom Salesforcea Markom Beniofom. – To je očigledno nešto čime se sada bavimo i zbog čega smo veoma uzbuđeni.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Grupa Kiss pozvala fanove da budu deo njihovog novog spota... možete i vi, evo i kako

Next post

Viva Vops objavili spot za "Koliko vredi to"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *