Home»Muzika»Da li je ovo rešenje… Drive-in koncerti procenjeni kao najsigurnija opcija nastupa na otvorenom, Danci to već rade

Da li je ovo rešenje… Drive-in koncerti procenjeni kao najsigurnija opcija nastupa na otvorenom, Danci to već rade

4
Shares
Pinterest Google+
Drive-in komcert/Photo: facebook/mads langer
Drive-in komcert/Photo: facebook/mads langer

Drive-in koncerte koje su prvi pokrenuli Danci tijekom perioda pandemije koronavirusa šire se Skandinavijom i sve više se razmatraju kao jedina sigurna opcija za koncertna zbivanja i u SAD.

Danski kantautor Mads Langer probio se obradom pjesme “You’re Not Alone” britanske grupe Olive, a ono po čemu će sigurno biti upamćen je da je održao prvi evropski, time i svjetski, drive-in koncert usred pandemije COVID-19 virusa. O njegovom podvigu piše i Forbes magazin, primjr su počele da slede i još neke skandinavske zemlje, a uskoro bi se slična praksa mogla preliti i na SAD.

Podsećamo da je prošle sedmice 500 obožavalaca muzike iz Arhusa u Danskoj uspelo da se dovze na improviziovano jesto gde je bila izgrađena pozornica od početka pandemije kako bi uživali u prvom od mnogih planiranih koncerata s novim formatom gledanja i slušanja. Fanovi su stigli na koncertne pozicije svojim automobilima (u kojima su i ostali) i namestili svoj radio na tačno određenu FM frekvenciju na kojoj se emitovao zvuk uživo koji se izvodio na pozornici ispred njih.

Drive-in komcert/Photo: printscreen
Drive-in komcert/Photo: printscreen

Kontingent od 500 ulaznica rasprodat je online za nekoliko minuta, kako su saopštili organizatori, a publika je mogla da vidi i šta se točno događa na pozornici preko popularne Zoom platforme za video konferencije. Umesto aplauza, fanovi su trubljenjem pozdravljali svaku izvedenu pesmu.

– Poslata je pozitivna poruka s tim koncertom – izjavio je lokalni šef policije Kristijan Fris komentarišući koncert održan tokom ove velike društvene anomalije. – Sve je bilo pod kontrolom. Ljudi su se ponašali disciplinovano i svi automobili su bili parkirani na svojim pozicijama u svega pola sata. Bilo je puno ljudi, ali su svi držali propisanu distancu jedni od drugih. Mi smo stalno patrolirali i podsećali ih da drže distancu čak i kad su čekali u redu – zaključio je Fris.

Danci nisu jedini koji pokušavaju sa novim, privremenim, koncertni modelom. Koncertni promoteri iz Litvanije upravo su pokrenuli seriju drive-in koncerata nazvanu “Drive In Live” u organizaciji agencija ShowArt i Paluknio Airfield. Koncerti se održavaju 30 kilometara od glavnog grada Viljnusa. Dozvoljen je boravak svega dve osobe u automobilu, osim ako nije reč o porodicama i takođe nikom nije dozvoljeno da napusti vozilo. Ideja se svidela i nekim američkim promoterima koji najavljuju da će uskoro krenuti sa sličnim drive-in koncertnim događajima.

Da li je to rešenje… ili ipak da čekamo prave koncerte?

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Preminuo bubnjar Toni Alen, jedan od tvoraca afrobita

Next post

Samo što nije počelo... "Hungry Heart" - 24 satni muzički maraton Brusa Springstina

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.