Home»Muzika»Paraf i prijatelji vam šalju “Misli” sa Kvarnera

Paraf i prijatelji vam šalju “Misli” sa Kvarnera

4
Shares
Pinterest Google+
Paraf/ Photo: Promo (Dallas Records)
Paraf/ Photo: Promo (Dallas Records)

Globalna izolacija je i refleksivna inspiracija. Upravo zato grupa Paraf je u karantinskim uslovima napravila specijalni mashup “Misli”.

Radi se o novoj verziji spojenih pesama “Zlatno doba” (album “Zastave”) i “Metalci” (bonus numere s prošlogodišnje jubilarne vinilne verzije tog albuma).

“Misli” su se rojile na Kvarneru tokom zabrane izlaska, a osim članova Parafa, u snimanju tog jedinstvenog audio i video zapisa učestvovali su i njihovi prijatelji.

Paraf i prijatelji na taj su način pesme stare 35 godina transformisali u “zvukovnicu” novog doba, doba u kome su visoko podignuta ograničenja.

Paraf/ Photo: Promo (Dallas Records)
Paraf/ Photo: Promo (Dallas Records)

Baš zato, ovo je svojevrsni off-projekat Parafa nastao u specifičnim produkcijskim uslovima i namenjen je prvenstveno njihovom fanovima koji su ih podržali na prošlogodišnjim i ovogodišnjim koncertima.

“Misli” su PARAFraza izvornih ideja s albuma “Zastave” koja je primerena vremenu koje nas neizbežno menja.

Originalnu muziku i tekst “Metalaca” koje potpisuju Pavica i Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen, Dušan Ladavac, Mladen Ilić i Goran Lisica, novim su aranžmanom ogrnuli Deni Šesnić i Zdravko i Pavica Čabrijan.

Pesmu “Zlatno doba” (Pavica i Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen, Dušan Ladavac, Robert Tičić, Goran Lisica) za ovu priliku su aranžirali Pavica i Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen i Deni Šesnić.

Paraf i prijatelji/ Photo: Promo (Dallas Records)
Paraf i prijatelji/ Photo: Promo (Dallas Records)

Spot “Misli” zajedno su režirali Zdravko Čabrijan i Deni Šesnić (koji je zaslužan i za snimanje i montažu), a iza kamera su bili Martino Šesnić i Goran Šafarek.

Ovaj jedinstveni audio i video zapis, zajedničkim snagama su realizovali Paraf i prijatelji, a oni su: Pavica Čabrijan, Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen, Deni Šesnić, Mario Hrabrić, Alen Tibljaš, Martino Šesnić, Darko Dujmović, Davor Dujmović, Anton Katunar, Petar Dolinšek, Max Dolinšek.

Podsećamo, prošle godine Paraf je objavio novu pesmu posle 33 godine – “Bez lica”, a objavljeno je i posebno vinilno izdanje albuma “Zastave” povodom 35. godišnjice originalnog izdavanja koje uključuje i dodatnu pesmu “Metalci”.

Takođe, održali su veliku regionalnu turneju nastupivši u Novom Sadu, Beogradu, Rijeci, Ljubljani i Zagrebu.

Previous post

Stray Dogg i Isidora Žebeljan prvi izabrani kandidati za fond "OstaniKreativan – StayCreative”

Next post

Preminuo bubnjar Toni Alen, jedan od tvoraca afrobita

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.