Home»Muzika»Pit Tauzend priznao: Kajem se što sam dao savet Džimiju Hendriksu

Pit Tauzend priznao: Kajem se što sam dao savet Džimiju Hendriksu

2
Shares
Pinterest Google+
Pit Tauzend, Džimi Hedriks/Photo: facebook
Pit Tauzend, Džimi Hedriks/Photo: facebook

Pit Tauzend otkrio je da mu je dugo bilo krivo što je Džimiju Hendriksu, prikom njihovog prvog susreta, dao dobar savet.

Gitarista legendarne grupe The Who sreo je budućeg gitar heroja ubrzo posle njegovg dolaska u Veliku Britaniju 1966. godine, na početku devetomesečnog perioda koji mu je preokrenuo karijeru. Tada mu je Tauzend dao savet i ubrzo se pokajao. Šta se dogodilo objasnio je u radio emisiji Ultimate Classic Rock Nights.

– Njegov menadžer doveo ga je da me upozna, mi smo tada bili u studiju, i on me prvo pitao koju opremu je najbolje da kupi. Rekao sam mu da ja koristim mešavinu pojačala Sound City, koje je bilo zamena za Marshall, u kombinaciji sa originalnim Marshallom, kao bih dobio taj stvarno bezobrazan zvuk.

PIT TAUZEND: ROK MUZIKA NIJE MRTVA, ALI GITARSKI ROK – JESTE! SVE ŠTO VREDI VEĆ SMO ODSVIRALI…

Iznenađujuće, Hendriks je poslušao savetm, ali nije prošlo puno vremena pre nego što se Tauzend pokajao zbog toga što je rekao.

– A onda, nekoliko nedelja kasnije, svirali smo sa njim u Saville Theatre, oni su nam je bili pregrupa – ispričao je Englez. – Voleo bih da mu nikada nisam dao taj savet! Pomislio sam: “O Bože, ovaj momak je dovoljno sjajan, nije trebalo da mu kažem kako da bude i glasan!”.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Nikom ništa obaradili EKV... "Budi sam na ulici", u proleće 2020.

Next post

Lusteri video singlom "Kakav dan" najavili prvi autorski album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *