Lusteri video singlom “Kakav dan” najavili prvi autorski album

0
64
Lusteri/Photo: facebppk@lusteribend
Lusteri/Photo: facebppk@lusteribend

Rok bend Lusteri je numerom “Kakav dan” najavio debi album sa autorskim pesmama. Poznati do sada pre svega kao cover bend nesvakidašnje energije, Lusteri su rešili da se otisnu u autorske vode.

Lusteri su tročlani “akustični ” bend iz Aranđelovca i Beograda, osnovan u oktobru 2009. godine. Prvu postavu činili su Miodrag Antić (gitara) i Marko Stojković (gitara i vokal). U tom sastavu nastupali su veoma uspešno izvodeći repertoar sastavljen od obrada stranog i domaćeg rokenrola, a potom se bendu priključio Miran Ivanović, kao vokal u početku, a ubrzo je Miki Antić napustio bend. Sredinom 2017. bendu se priključuje Aleksandar Jovan Kostić (saksofon, flauta, kaval), što je bendu, ali i repertoaru, dalo novu, veoma originalnu dimenziju.

Tada su i prelomili da počnu da se bave i autorskom muzikom, a u studio su ušli 2018. i počeli da rade na pesmama čiji je autor Marko Stojković. Godinu dana kasnije stugli su i prvi polodovi autorskog rada, a s obzirom na to da je Marko multimedijalni umetnik, prvi oficijalni singl morao je da dobije i spot koji će ga pratiti. Album, kažu, stiže uskoro, sa još boljim pesmama.

Za sada, tu je “Kakav dan”:

D. Ćirović

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime