Home»Muzika»Facebook pomaže muzičarima tokom krize… Uskoro nova opcija naplate gledanja live streamova

Facebook pomaže muzičarima tokom krize… Uskoro nova opcija naplate gledanja live streamova

4
Shares
Pinterest Google+

Facebook je objavio značajne promene na svojoj platformi Facebook Live, uključujući planove za omogućavanje umetnicima da naplaćuju koncerte prilikom ulaska korisnika na live stream.

Ostale promene uključuju povratak Live Witha koji omogućava co-hostu da se pridruži streamu i integraciju live streamova u online-only događaje. Kompanija nije detaljno opisala detaljan plan ili kada će stupiti na snagu, tako da će se još videti hoće li Facebook uzimati proviziju za to i hoće li se to ostvariti.

USVOJEN REBALANS BUDŽETA REPUBLIKE SRBIJE: ZA KULTURU – NULA DINARA

Prema istom planu, događaji poput predavanja i konferencija takođe će moći da budu naplativi. U međuvremenu su aktivirane poveznice za donacije za streamove koji prikupljaju sredstva za neprofitne organizacije. Prema pisanju Pitchforka, portparol Facebooka rekao je kako će uskoro objaviti više detalja.

Industrija internet koncerata je u vreme korona virusa imala sve više zahteva za live streamove umetnika širom sveta i svakako je izašla u susret svima omogućavajući besplatne streamove, dok neki ipak nude ovu opciju isključivo plaćanjem, davanjem takozvanog tippinga ili napojnice.

EVROPSKA FESTIVALSKA ASOCIJACIJA PISALA VLADI SRBIJE: SAČUVAJTE MANIFESTACIONU PRIVREDU, PAD PRIHODA OVE INDUSTRIJE U TOKU BLOKADE JE 100%

HL/Izvor: Pitchfork/music-box.hr

Previous post

Dejvid Bouvi spasao život Piteru Fremptonu... Legendarni gitarista u memoarima otkrio kakva je faca bio Ziggy

Next post

"Zombie" je sada u 4K... Pogledajte remasterizovanu verziju spota benda Cranberries koji je upravo prešao milijardu pregleda na YouTubeu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *