Home»Muzika»EXIT se oglasio: Korona ipak pomera festival na Petrovaradinu?

EXIT se oglasio: Korona ipak pomera festival na Petrovaradinu?

6
Shares
Pinterest Google+
Exit 2019/ Photo: AleX
Exit 2019/ Photo: AleX

Zdravlje i bezbednost posetilaca su nam na prvom mestu, a odluka o održavanju ili odlaganju festivala biće doneta u skladu sa merama koje propišu nadležne institucije i razvojem zdravstvene situacije u narednom periodu. To u ime Exita, najboljeg evropskog festivala, koji bi prema planu trebalo da bude održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, kaže Miljana Milekić, član Exit tima.

– Razlog iz kojeg se ne oglašavamo u vezi sa našim festivalima je jednostavan – navodi Milekićeva. – Od proglašenja pandemije u potpunosti smo zaustavili sve aktivnosti na promociji Exita i naših drugih festivala, i umesto toga smo sve svoje resurse u maksimalnom kapacitetu usmerili na društveno korisne akcije. Najpre od regionalne kampanje “Super Komša”, koja poziva na volonterizam u lokalnim zajednicama do specijalnog Exit TV programa koji je u proteklih mesec dana milionima ljudi širom sveta olakšao boravak u karantinu.

Od smeha do suza… Volonteri Exitove akcije “Super Komša” podelili svoje priče sa terena

U Exit timu smatraju:

– Festivalska, odnosno manifestaciona industrija, najteže je pogođena pandemijom, imajući u vidu da su događaji bili prvi koji su obustavljeni i biće poslednji koji će se vratiti u normalno stanje. Taj sektor u Srbiji generiše više od 10.000 stalnih i nekoliko desetina hiljada honorarnih poslova, dok je samo Exit do sada našoj turističkoj ekonomiji doneo 200 miliona evra – rekla je Miljan Milekić.

Previous post

Svet se primio na "Ghost Town"... Novi singl Stonesa prvi na listama u više od 20 zemalja

Next post

Na ovoj pisaćoj mašini iz 1929. godine ispisano je hiljade stranica, a sada - pravi muziku

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *