Home»Muzika»Homeland»Beogradski Viva Vops predstavio novi singl u emisiji “Tri boje zvuka”

Beogradski Viva Vops predstavio novi singl u emisiji “Tri boje zvuka”

4
Shares
Pinterest Google+
Viva Vops/ Photo: Gordan Jović RTS
Viva Vops/ Photo: Gordan Jović RTS

U popularnoj emisiji “Tri boje zvuka (RTS) momci iz Viva Vopsa (pobedničkog benda trećeg Bunt Rok Festivala) predstavili su novi singl pod nazivom “Rasporodaja sreće”.

Inače, ovaj beogradski bend posvećen je alternativnoj muzici, a prepoznatljiv je po smelom upuštanju u kombinovanje različitih muzičkih pravaca.

Osim pesme “Svuda pivo” kojom su svojevremeno trijumfovali na 3. Bunt Rok Festivalu i numere “Daj mi svo tvoje pivo večeras”, kao što smo već rekli, ekipa je predstavila i novi singl.

Viva Vops/ Photo: Gordan Jović RTS
Viva Vops/ Photo: Gordan Jović RTS

-U momentu kada vas primoravaju da zaboravite na sebe, da zaboravite na svoju istoriju, da zaboravite na svoju kulturu, da budete potrošna materija u sistemu, u vama se budi iskonski nagon koji – reaguje. Mi smo to uradili na ovaj način – kaže Aleksandar Ćurčić, pevač benda.

A kako su doživeli poziv za učešće u emisiji “Tri boje zvuka”, uz grupe “E play” i “Elemental” opisao je Marko Janković, takođe vokal benda Viva Vops.

– Obradovao nas je poziv, naravno i nije bilo treme – imamo mnogo iskustva stečenog kroz “Bunt rok festival”, emisiju “Bunt” i  brojne koncertne nastupe na mnogim festivalima, ovde i van Srbije. Svakako, bilo je vežbe i – ozbiljnih priprema, naročito za izvođenje nove pesme “Rasprodaja sreće”, koju smo posebno spremili baš za ovu emisiju. A kada smo razmatrali repertoar, vodili smo se jednostavnim kriterijumima: da predstavimo ono što jeste Viva Vops i nešto novo od Viva Vopsa. Mislimo da tu nema puno greške. A bilo je sjajno i tokom snimanja. Atmosfera koja proizilazi iz tog zanimljivog koncepta emisije je bila odlična. Bilo je pravo zadovoljstvo deliti scenu (ok, ima ih tri ali ovo bolje zvuči) sa izuzetnim muzičarima i ličnostima iz bendova “E play” i “Elemental”… a vodteljka Kika je – nezaboravna!

Branka Glavonjić/ Photo: Gordan Jović RTS
Branka Glavonjić/ Photo: Gordan Jović RTS

– Saradnja emisije “Tri boje zvuka” i Bunt Rok Festivala je vrlo važna jer u današnje vreme nema mnogo medijskog prostora za autore i muzičare koji se bave rok muzikom u Srbiji – kaže Branka Glavonjić, autorka Bunt Rok Festivala i “Bunta”, najdugovečnije TV emisije posvećene domaćoj rok sceni.

 – Mi u ovoj godini pripremamo 6. izdanje festivala, koji sam i pokrenula zato što sam uvidela koliko je tek medijski prostor sužen za mlade, za neafirmisane koji tek počinju. Do sada je u emisiji “Tri boje zvuka” nastupio pobednički bend prvog izdanja Bunt Rok Festivala – Dingospo Dali, a evo sada i Viva Vops, naši pobednici iz 2017. godine. Oni su muzičari koji se godinama bave alternativnom muzikom i već nakon pobede na BRF uspešno osvajaju publiku širom regiona. Za nove autore je naročito značajno da imaju što više prilika da ih publika upozna ali i da oni steknu dobre “live” snimke svojih nastupa. Tako su  i Viva Vops, osim izuzetne  prilike da nastupe uživo u emisiji kakva je “Tri boje zvuka”, ovim učešćem stekli i visoko profesionalne tonske i video zapise, po kojima su muzičke emisije RTS – a cenjene i poznate – istakla je Branka.

Jelena Vlahović/ Photo: Gordan Jović RTS
Jelena Vlahović/ Photo: Gordan Jović RTS

Autorka i urednica emisije “Tri boje zvuka”, Jelena Vlahović, poverava da je bilo izazovno i zahtevno da se posle pauze od skoro tri godine, sve ponovo pokrene, da očekivanja najvernije publike ne budu izneverena kao i da emisija stekne nove pratioce.

– Nadam se da smo u tome uspeli. Iako je koncept od početka podrazumevao različite žanrove, bilo je važno važno ostati dosledan glavnom kriterijumu – izboru kvalitetnih izvođača i muzike. Dobijamo mnogo mejlova i prijava, želim da još mnogima pružimo priliku da učestvuju u emisiji.

A šta savetuje Viva Vops neafirmisanim, mladim autorima i bendovima?

– Pre svega da ne odustaju olako, kod prve prepreke ili poteškoće. A biće ih i ima ih uvek. To često navodimo i novim takmičarima na Bunt Rok Festivalu. Takođe, važno je i ono što smo i sami naučili kroz taj projekat – treba se naoružati strpljenjem, unapređivati se izvođački, pratiti scenu i komunicirati sa kolegama muzičarima. Ta razmena je stvarno značajna, na mnogo nivoa – od stvaralačkog do izvođačkog.  A tehologija danas omogućava svima pa i muzičarima mnogo toga, ukoliko postoje želja i vreme. I zato savetujemo da imaju želju i budu posvećeni, da odlučno idu ka onome u šta veruju. Onda će sve ostalo ići lakše. Vremena sada ima dovoljno da se o muzici pre svega priča, sanja, mašta, planira i da se ideje stave na papir. A od velike pomoći su internet i razne aplikacije za komunikaciju – izjavio je Marko Janković.

O tome kako je bilo na snimanju i o druženju sa sastavima E play i Elemental ekipa benda VivaVops kaže:

– Bilo je i više nego super! U pauzama smo se naravno družili , pričali, igrali šah, golf  i air tenis. Šalim se, naravno da nema otkrivanja šta bendovi rade van snimanja, to je tajna 🙂

Previous post

Svi delimo sudbinu otkazanih planova... Miki (ČBS) je ovog vikenda mislio da će raditi nešto drugo, a poklonio nam je novu pesmu

Next post

Ludo skroz... Vojvođanski karantin turmiks: distorzija + eci, peci, pec + rap + scream + ska + trubači + Mađarica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *