Home»Muzika»Turisti iz karantina poručuju – “Ovi su dani takvi”…

Turisti iz karantina poručuju – “Ovi su dani takvi”…

4
Shares
Pinterest Google+
Turisti/Photo; Blagoja Pešić
Turisti/Photo; Blagoja Pešić

Nakon što su u radijski eter doneli “Revoluciju”, riječki kvartet Turisti objavili su i novi singl – “Ovi su dani takvi”.

Razdvojenost na koju smo primorani ne mora biti loša, rađaju se i realizuju mnoge ideje. Tako je s jedne riječke lokacije stigao zvuk Vavine akustične gitare kome se vokalno pridružila Iva, s druge pak Bobov bubanj (kaže da su mu susedi tolerantni), a Sergej se s basom javio iz Slovenije.

Realizacija spota je takođe predstavljala izazov koji su se Turisti rado prihvatili. Iva & Vava, Bobo i Sergej snimili su svako svoj deo “ovih dana”. Materijale su potom dostavili na četvrtu lokaciju, reditelju Radislavu Jovanovu Gonzu koji je finiširao vizuelni identitet pesme. 

Uz autorsku muziku i tekst “dobrog duha riječke rock-scene” Vlade Simcicha Vave, Turisti su nam servirali jednu vrlo radiofoničnu pesmu, zaokruženu odličnim aranžmanom i vrhunskim glasom jedine turistkinje – Ive Močibob. Pesma je idealna za ovo vreme izolacije, kada se možemo (kvalitetnije) prepustiti preispitivanjima o nama samima, o našem mestu pod suncem… Iskrena i setna, pesma “Ovi su dani takvi” ulepšaće nam svima ove (trenutne) melanholične dane.

Previous post

Kaži mi šta slušaš, da ti kažem ko si... Igi Pop otkrio svojih 12 omiljenih albuma

Next post

Tool ima plan - tokom izolacije napisaće pesme za novi EP. Kako li im je to palo na pamet...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *