Turisti iz karantina poručuju – “Ovi su dani takvi”…

0
47
Turisti/Photo; Blagoja Pešić
Turisti/Photo; Blagoja Pešić

Nakon što su u radijski eter doneli “Revoluciju”, riječki kvartet Turisti objavili su i novi singl – “Ovi su dani takvi”.

Razdvojenost na koju smo primorani ne mora biti loša, rađaju se i realizuju mnoge ideje. Tako je s jedne riječke lokacije stigao zvuk Vavine akustične gitare kome se vokalno pridružila Iva, s druge pak Bobov bubanj (kaže da su mu susedi tolerantni), a Sergej se s basom javio iz Slovenije.

Realizacija spota je takođe predstavljala izazov koji su se Turisti rado prihvatili. Iva & Vava, Bobo i Sergej snimili su svako svoj deo “ovih dana”. Materijale su potom dostavili na četvrtu lokaciju, reditelju Radislavu Jovanovu Gonzu koji je finiširao vizuelni identitet pesme. 

Uz autorsku muziku i tekst “dobrog duha riječke rock-scene” Vlade Simcicha Vave, Turisti su nam servirali jednu vrlo radiofoničnu pesmu, zaokruženu odličnim aranžmanom i vrhunskim glasom jedine turistkinje – Ive Močibob. Pesma je idealna za ovo vreme izolacije, kada se možemo (kvalitetnije) prepustiti preispitivanjima o nama samima, o našem mestu pod suncem… Iskrena i setna, pesma “Ovi su dani takvi” ulepšaće nam svima ove (trenutne) melanholične dane.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime