Ako slušate muziku na netu, na meti ste sajber kriminalaca… Posebno ako vam je omiljen Dejvid Geta

0
31
Slušanje muzike/Photo: Pixabay
Slušanje muzike/Photo: Pixabay

Dinamika noćnog života se menja: DJ-evi i promoteri moraju da smisle nove ideje i načine da ostanu aktivni. Razni festivali su otkazani, a tvorci elektronske muzike prebacuju se na “onlajn poslovanje”, odnosno organizuju live streaming na raznim platformama i tako ostaju uz publiku.

Analiza DJ Mag Top 100 DJs liste, koju su sproveli istraživači kompanije Kaspersky, pokazala je da se procesu preuzimanja elektronske muzike sa interneta treba pristupiti dosta obazrivo.

Prema njihovoj analizi, najviše šansi da “zarazite” svoj računar imate ukoliko preuzmete muziku Dejvida Gete, odnosno fajlove koji se “predstavljaju” kao muzika ovog DJ-a.

YOUTUBE PREMIUM STIGAO I U SRBIJU… SLUŠANJE I GLEDANJE BEZ REKLAMA, ALI KOŠTA…

Istraživanje je pokazalo da sajber kriminalci najčešće koriste imena izvođača kao što su Dejvid Geta, Alan Voker, DJ Snejk, Kalvin Haris i Martin Gariks, kako bi širili maliciozne fajlove i zloupotrebili interesovanja fanova elektronske muzike, piše u saopštenju.

Ovi fajlovi su sadržali širok opseg pretnji, uključujući adver i maliciozne Trojance, koji se koriste za uništavanje, blokiranje, modifikovanje, ili kopiranje podataka, ili za ometanje performansi računara ili mreža.

Kako biste sprečili da postanete žrtva ovakvih napada, igrajte na sigurno: Uvek proverite dva puta ukoliko prvi put čujete za neku pesmu i, naravno, uvek je najsigurnije da preuzimate ili onlajn slušate pesme samo sa proverenih mesta: Deezer, Audiomack i slično.

HL/Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime