Home»Muzika»Tri godine energije, truda i iskustva smešteno 10 pesama… Pale Origins predstavili debi album “Shoganai”

Tri godine energije, truda i iskustva smešteno 10 pesama… Pale Origins predstavili debi album “Shoganai”

3
Shares
Pinterest Google+
Pale Origins/Photo by Maria Tangerin
Pale Origins/Photo by Maria Tangerin

Posle tri godine rada na albumu, prvo diskografsko izdanje zagrebačkog modernog metal sastava Pale Origins ugledao je svetlo dana 20. aprila.

Prvi singl s albuma, pod nazivom “Tension” objavili su u maju prošle godine, kada su i najavili album. Od tada su objavili još dva singla u kampanji promocije albuma (“Deathbreather” i “Ghost Unity”).

Pale Origins su...

Pale Origins/Photo by Doria Saric
Pale Origins/Photo by Doria Saric

Ivan Jovičić – vokal, Dario Hustić – gitara/vokal, Josip Pilipić – gitara, Adrian Jug – bas gitara, Sven Adanić – bubnjevi  

Pale Origins od svog osnivanja 2016. godine do danas iza sebe ima jedan EP (“Embers”),  koji su promovisali na dve evropske turneje, nastup u finalu banjalučkog Demofesta 2017. godine, a sada svojoj muzičkoj biografiji dodaju i prvi studijski album – “Shoganai”.

Sami članovi benda opisuju “Shoganai” kao album u koji su puno uložili truda i emocija poslednjih godina, što je vidljivo iz samih pesama koji se nalaze na albumu. Od kratkih i energičnih poput “Divided Worlds”, do “Ghost Unity” koja definiše njihov moderni metal zvuk sa dinamikom između dva vokala – glavnog pevača Ivana Jovičića i gitariste Daria Hustića

Pale Origins je moderni petočlani metal bend nastao nakon višegodišnjeg poznanstva i druženja. Kako svi dele ljubav prema muzici, a bili su i još uvek jesu članovi nekih drugih bendova i projekata, bilo je pitanje vremena kada će ih prijateljstvo naterati da se upuste u zajedničku priču. A ta zajednička priča sada je dovela i do debi albuma. Poslušajte ga:

 

Previous post

Ništa više neće biti isto... Fender prestaje da koristi jasen za izradu gitara, evo koje drvo će ga zameniti

Next post

Nova reizdanja povodom godišnjice Prinsove smrti stižu na vinilu... ljubičastom, naravno

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *