“Friday” kakav nam treba svakog dana… Vršački gitaristi Aleksandar Jerković i Nenad Kukić objavili autorski instrumental “protiv svih virusa”

0
113
Oglasi
Aleksandar Jerković i Nenad Kukić/Photo: YouTube printscreen
Aleksandar Jerković i Nenad Kukić/Photo: YouTube printscreen

Aleksandar Jerković i Nenad Kukić su dogogodišnji vršački muzičari, koji se, pored svog autorskog rada i bendova u kojima sviraju, bave i dečijom muzikom i radom sa decom.

Iako poznanstvo njih dvojice traje dugo, kao i ideja o saradnji, čekalo se dve decenije na to da snime nešto zajedno. Prva ozbiljnija ovakva ideja je bila pred proslavu “50 godina RnR-a” u Vršcu 2013. godine, a na predlog Gorana Kukića, autora knjige “ROK POD KULOM”. Nažalost, zbog hroničnog nedostatka vremena, to se nije dogodilo, kao ni 2018. na proslavi “55 godina RnR-a”.

Tek ovih dana “koronizacija” i zabrana kretanja su doveli do toga da njih dvojica konačno urade nešto zajedno. Nisu se odlučili na cover varijantu, već na autorsku kompoziciju, instrumental “Friday”.

Nenad, koji zbog trenutne situacije ne može da drži časove u svojoj školi gitare, kaže:

– Ako uzmemo u obzir činjenicu da autor ovog instrumentala Aca Jerković nema “raspust”, kao što imam ja, i ide na posao kao i do sada, on i pored svog posla na TV-u u svom studiju kod kuće uvek “kuva” nešto, pa sam tako i ja “upao” na taj muzički meni, reklo bi se, preko veze, ali nije. Ovo je rezultat višedecenijske ideje: “Kada ćemo da sviramo nešto zajedno?”, koja se, na žalost (a sa druge strane na sreću, jer nikad nije kasno) realizovala tek u ovim okolnostima “koronizacije”. Acu sam upoznao kad sam imao 17 godina, nakon svog prvog koncerta kada smo pričali o nekoj eventualnoj saradnji, do čega je došlo, eto, tek nakon više od 20 godina.

Nenad Kukić/Photo: YouTube printscreen
Nenad Kukić/Photo: YouTube printscreen

Zašto “Friday”, objašnjava autor instrumentala:

– Nisam hteo da dajem naslove tipa Corona, Izolacija ili slično, proći će ovo stanje i ono što svakako ne želim je da moje kompozicije asociraju na nešto loše. Ovo je trenutno i kada prođe ostaće ono šta smo u tom vremenu uradili. “Friday” je jednostavno nastao u u petak. Sasvim slučajno, u mom studiju, dok sam radio na drugom instrumentalu “Happiness”, koji je nedavno takođe objavljen na mom YouTube kanalu i koji će ovih dana doživeti remiks sa još jednim sjajnim gitaristom iz Crne Gore, ali o tome drugom prilikom. Ovaj neoficijalni video za “Friday” smo objavili kako bismo podržali akciju  Headlinera “Muzikom protiv svih virusa”, a spot ćemo snimiti čim sve ovo prođe. Do tada samo slušajte – kaže Aleksandar Jerković.

Dakle, neka vam svaki dan bude -“Friday”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime