Home»Life Story»Misterija neprocenjivog ručnog sata Džona Lenona… Dobio ga je od Joko samo dva meseca pre smrti

Misterija neprocenjivog ručnog sata Džona Lenona… Dobio ga je od Joko samo dva meseca pre smrti

4
Shares
Pinterest Google+
Petek Philippe 2499, promo
Petek Philippe 2499, promo

“Trajni kalendarski hronograf” (kako se to stručno zove), ručni sat Petek Philippe 2499 jedan od najtraženijih na svetu. 2018. godini Sotheby je prodao jedan na aukciji za 3.915.000 dolara. Međutim, onaj koji je nekada pripadao legendarom Džonu Lenonu mogao bi da dostigne i mnogo veću sumu – ako takva stvar zaista postoji.

Kao i kod mnogih drugih “svetih gralova” gralova ovog kalibra, pozadina sata je nepotvrđena i podržana sa samo dve fotografije. Prema legendi, 9. oktobra 1980. na Lenonov 40. rođendan, Joko Ono poklonila mu je sat u njujorškom muzičkom studiju The Hit Factory, gde je radio na njihovom zajedničkom albumu “Double Fantasy”.

Džon Lenon/Photo: charlestearle.com
Džon Lenon/Photo: charlestearle.com

Možda bi trebalo pomenuti koliko kul Lenon izgleda na fotografiji na kojoj pozira satom. Među ostalim poklonima koje mu je navodno poklonila Joko tog dana su pletena kravata i dijamant u bojama američke zastava kompanije Tiffani & Co. Ako je sat zaista bio poklon, verovatno ga je istovremeno kupila od Tiffani & Co. Čitav Lenonov izgled na toj fotografiji je vrlo “in”, ali sat na mnogo načina, koliko god dragocen bio, jednostavno dodaje završni dodir čitavom njegovom tadašnjem imidžu.

Međutim, Lenon je ubijen samo dva meseca kasnije i nema drugih fotografija ni snimaka kako nosi taj sat. Postoji nekoliko teorija koje se odnose na njegovu sudbinu. Jedna od njih je da je to zaista bio sat Džona Lenona koji mu je poklonila Joko i da ga je porodica Lenon nakon toga prodala trgovcu u Njujorku. Međutim, kada je trgovac pokušao da ga plasira na tržište, porodica je tvrdila da je sat ukraden i da ga želi nazad. Bez obzira šta je istina, ovo je još jedna legenda koja priči o najslavnijem Beatlesu dodaje još mističnosti i glamura.


HL/Izvor: gq-magazine.co.uk

Previous post

Pesimistični 2Cellos... Snimili spot - u staračkom domu: Ovako ćemo izgledati kad se sve završi

Next post

Intimna posveta duši... Andy Pavlov predstavio novi video singl - "Requiem for My Soul"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *