Home»Muzika»Bili smo kod kuće, a ipak smo bili svet… Održan virtuelni koncert Together At Home, svetske muzičke zvezde pevale za borce protiv korone

Bili smo kod kuće, a ipak smo bili svet… Održan virtuelni koncert Together At Home, svetske muzičke zvezde pevale za borce protiv korone

4
Shares
Pinterest Google+
Rolling Stones/Photo: YouTube orintscreen
Rolling Stones/Photo: YouTube orintscreen

Više od 100 svetskih muzičkih zvezda, uključujući Rolling Stonese, Pola Makartnija, Lejdi Gagu, Killerse, Stivija Vondera, Selin Dion, Andreu Bočelija, Dženifer Lopez i Bili Eliš, održalo je virtuelni koncert Together At Home (Jedan svet – Zajedno kod kuće) u znak podrške zdravstvenim radnicima u vreme pandemije koronavirusa.

Ovaj jedinstven događaj, koji su organizovali pokret Global Citizen i Svetska zdravstvena organizacija, počeo je snimcima ljudi koji iz svojih domova aplaudiraju zdravstvenim radnicima širom sveta, a trajao je osam časova.

Prihodi koji su prikupljeni tokom koncerta namenjeni su Fondu za solidarno delovanje COVID-19 Svetske zdravstvene organizacije, ali je Lejdi Gaga jasno stavila do znanja da šou nije televizijski događaj za prikupljanje sredstva i da je njegov fokus na zabavi i porukama solidarnosti.

Lejdi Gaga, jedna je od organizatorki ovog koncerta, rekla je da je ovaj događaj “pismo ljubavi svetu”.

Posvetivši šou zdravstvenim radnicima i svima koji se nalaze na prvoj liniji fronta, Lejdi Gaga je rekla da su muzičari želeli da na ovaj način “malo uzvrate ljubaznost, koju ste nam dali”, prenosi BBC.

– Želimo da pređemo na drugu stranu ove pandemije i znamo da i vi to želite – rekla je pevačica, koja je izvela verziju pesme Čarlija Čaplina “Smile” (Osmeh).

U program se uključio i Pol Makartni, bivši član Beatlesa, koji je rekao da su zdravstveni radnici “pravi heroji” ove krize i podsetio se svoje majke Meri, koje ja bila medicinska sestra tokom Drugog svetskog rata.

Nil Horan, član benda One Direction izveo je pesmu “Black and White”, uz akustičnu gitaru, iz svoje dnevne sobe, a njegov nekadašnji kolega iz benda Lijam Pejn pesmu “Midnight”.

Brendon Flauers i Ronald Vanuči, članovi benda Killers, izvelli su jednu od najpopularnijih njihovih pesama “Mr Brightside”, dok je Bili Eliš nastupila sa pesmom Bobija Heba “Sunny”.

Džon Ledžend i Sem Smit su izveli su pesmu “Stand by Me” Bena E. Kinga, a nastupili su i Adam Lambert, Džon Ledžend, Rita Ora, kao i Tejlor Svift.

Dženifer Lopez, Kit Urban, Burna Boy, Luis Fonsi, Hozier i Stivi Vonder izveli su pesmu Bilija Vitersa “Lean on Me”.

Eni Lenoks, škotska muzičarka, izgleda da je iskoristila događaj kako bi se osvrnula na izjavu predsednika SAD Donalda Trampa da će povući finansiranje Svetske zdravstvene organizacije, mada ga nije izričito pomenula.

– U ovom istorijskom trenutku bez presedana, imamo kolektivu odgovornost da osigurammo da su globalni zdravstveni sistemi dovoljno jaki da identifikuju i spreče buduće pandemije, pre nego što se ona ponovo dogode – rekla je ona.

Koncert je završen verzijom pesme “The Prayer”, koju su izveli Selin Dion, Lejdi Gaga, Andrea Bočeli i Džon Ledžend.

Koncert je bio podeljen na dva dela, od kojih je prvi, šestočasovni, bio prenošen preko Fejsbuka, Instagrama, Tvitera i Jutjuba, a potom je usledilo glavni deo koncerta od dva sata, koji su prenosile tri najveće američke televizijske mreže.

Američki komičari i voditelji Stiven Kolbert, Džimi Kimel i Džimi Falon bili su domaćini ovo spektakla.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Live svirke PROTIV SVIH VIRUSA #16 - Elektromattik (album "Otrovan")

Next post

Da im se fanovi ne dosađuju... Rammstein objavljuje necenzurisanu verziju "zloglasnog" filma "Live In Berlin"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *