40 godina kasnije… Judas Priest objavili lyrics video za svoju vanvremensku “Breaking The Law”

0
273
Oglasi
Judas Priset/Photo: facebook@OfficialJudasPriest
Judas Priset/Photo: facebook@OfficialJudasPriest

Britanske heavy metal legende Judas Priest nedavno su objavili službeni lyrics video za njihovu klasičnu pesmu ‘Breaking The Law’. Pesma se prvobitno pojavila na albumu iz 1980. “British Steel”, navodi Blabbermouth magazin.

Pevač Rob Halford za Classic Rock magazin rekao je da je ‘Breaking The Law” nastao iz ideje koju je izneo gitarista Glen Tipton.

– Na kraju je postao važan klasik metal riffova – kaže Halford. – Ako se dobro sećam, osnova pesme je začeta kada smo bili u staroj kući Ringo Stara, snimajući album. Muzika je bila odlična, a tekst je imao svoje mesto. A rifovi su se pojavili od niotkuda. Breaking the law: odakle je to došlo? Stvarno nemam pojma, ali upalo je savršeno u bes koji Priest nikada do tada nije pokrivao.

Halford je nastavio govoreći kako se nikada nije umorio od izvođenja “Breakin The Law” u 40 godina otkako je pesma objavljena.

– Svake večeri nekako je malo drugačija nego od one prošle, i ja dalje dobijem veliko adrenalinsko uzbuđenje kada čujem te dve gitare kada počnu da sviraju– kaže on. – Takođe je odlična za velike mase. Svi smo imali nekakvu svađu s policijskim službenikom i volimo da vrištimo o kršenju zakona, zar ne?

Ranije ove godine, gitarista Priesta Riči Fokner rekao je kako je imao “tonu ideja” za album “Firepower”. Objavljen u martu 2018. godine, “Firepower” bio je drugi LP na kojem se predstavio 40-godišnji gitarista, izabran da ispuni prazninu koju je ostavio osnivajući član  K.K.Downing prekinuvši saradnju s bendom 2011.

“Firepower” se smestio na Billboardovu 200 listu na 5 mesto, i tako čineći ga njihovim najcenjenijem albumom ikad. “Redeemer Of Souls” debitovao je i zablistao na šestom mestu, dok je 2008 godine “Nostradamus” stigao do 11. mesta a 2005. godine “Angel Of Retribution” došao je na 13 mesto.

“Firepower” je producirao i snimao Endi Snip, dugogodišnji saradnik benda – Tom Alom i inženjer zvuka Majk Egzeter (Black Sabbath).

HL/Izvor: sounguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime