Home»Muzika»Piter Gebrijel poklonio fanovima dva raritetna koncertna dokumentarca…  Sve što želi je – pomoć za Italiju

Piter Gebrijel poklonio fanovima dva raritetna koncertna dokumentarca…  Sve što želi je – pomoć za Italiju

6
Shares
Pinterest Google+
Piter Gebrijel/Photo: facebook@PeterGAbriel
Piter Gebrijel/Photo: [email protected]

Legendarni pevač Piter Gabrijel objavio je nekoliko raritetnih filmova na internetu, sakupljajući tako za pomoć Italiji u borbi protiv korona virusa.

On je besplatno podelio prethodno objavljene dokumentarce, “Scratch My Back” i “Taking the Pulse – Live in Verona”, putem Vimeo naloga svoje izdavačke kuće Real World. Oba projekta dokumentuju njegov koncert iz 26. septembra 2010. godine u Veroni, Italija – deo turneje kojom je promovisao svoj cover album “Scratch My Back”. U poruci na svojoj web stranici, Gebrijel je zamolio fanove da podrže napore zemlje u borbi protiv korona virusa donirajući Civilnoj zaštiti ili italijanskom Crvenom krstu.

Pevač je takođe izrazio svoje duboko divljenje Italiji kao celini, koje datira još iz njegovih dana u bendu Genesis.

– Gotovo 50 godina volim Italiju, narod, kulturu, hranu, istoriju i odnedavno ostrvo Sardinija – rekao je. – Italija nam je ponudila posao kad ga nije bilo, pogotovo svakog leta 70-ih, uvek smo tu uspeli da nađemo svirku, a neka od naših najboljih i najhaotičnijih turnejskih iskustava bila su kada smo se vozili po celoj zemlji na sjajne svirke, od obalskih diskoteka do fudbalskih igrališta u planinama.

GENESIS PONOVO NA OKUPU… “THE LAST DOMINO” TURNEJA POČINJE U NOVEMBRU

– I Genesis i moja muzika pronašli su divnu i strastvenu publiku koja je zajedno s nama pevala na svirkama. Kad god bih radio album uživo, prvo bih se pitao da li može da se organizuje u Italiji – nastavio je. – Govorim italijanski – stvarno loše, ali dovoljno da se osećam kao kod kuće. Zaista nas je snažno pogodio kao porodicu, da gledamo svakodnevne izveštaje o smrti i pustošenjima koje je ovaj brutalni virus doneo.

Gebrijelova ćerka Ana koja je prethodno režirala pregršt filmova za svog oca, uključujući film 2005. “Still Growing Up Live and Unwrapped”, snimila je koncert sa svojim asistentom Endrjuom astonom. Iako je pevač priznao da se te večeri “oporavljao od prehlade i nije baš bio u formi”, pohvalio je tim za učestovanje u “vrlo posebnoj noći”.

– Ove njene filmove nije videlo dovoljno ljudido sada – rekao je. – Sada su mnogi od nas kod kuće i izolovani, pa smo hteli da ih učinimo dostupnima svima koji su zainteresovani.

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

I u ovom ludilu može nešto lepo da se desi... Na primer, kad RocHoir Kids peva Gobline i "Ima nas"

Next post

Zaustavite sve(t)... Goldfinger razvalili sa karantinskom verzijom "Supermana"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *