Home»Muzika»Ko je Prokleti Zec? Zagrebački bend Terminator ima svoju, zanimljivu teoriju…

Ko je Prokleti Zec? Zagrebački bend Terminator ima svoju, zanimljivu teoriju…

4
Shares
Pinterest Google+
Terminator/Photo: printscreen
Terminator/Photo: printscreen

Sećate li se onih vremena pre potresa, virusa, godzila i vulkana? E pa band Termintor pripada tim vremenima. Energetska bomba pozitivizma i ludila koja će nas setiti da ćemo opet takvu pesmu moći da slušamo u autu, ignorišemo kamere dok sunce prži i vazduh je skroz bez peska iz pustinje…

Ako želite da znate nešto više o Terminatoru, evo biografije na njihov način:

Terminator je autorski bend osnovan 2017. godine. U tako kratkom postojanju, treba izdvojiti koncert na Wembleyu, sviranje kao predgrupa Foo Fightersima, muzička saradnja s Jack Whiteom, dogovaranje turneje s Depeche Modeom i Peppersima, te svirka u Vintidžu subotom. To su sve stvari o kojima Terminator sanja. Muzički izraz im je zato kompatibilan s gore navedenim izvođačima kako bi lakše ostvarili svoje snove.

Ima toga još, ali šalu na stranu, Terminator je ovih dana objavio jednu zanimljivu pesmu, pod nazivom “Prokleti Zec”. I spot za istu.

Terminator/Photo: Uvo Dunat, Klikam studio
Terminator/Photo: Uvo Dunat, Klikam studio

Za nastanak pesme “Prokleti Zec” krivci su Željko Kožar, Ivo Dunat i Dinko Pasini kao autori muzike i aranžmana. Tekst je napisala pevačica Katarina Vukadin, a za snimanje, produkciju i dodatni aranžman zaslužan je Silvio Pasarić. Spot za pesmu nastao je iz glave i ruku Dinka Pasinija (to je onaj u plavoj majci s gitarom u spotu).
A izjava benda o spotu je ponovo u njihovom fazonu:

– Zagrebački bend Terminator je našao način kako spasiti svijet. Za sve je kriv Prokleti Zec. On teorijama zavjere, nevjere i uvjere želi sve izokrenuti. On je tajanstven, skriva se u mišjim rupama (zbog toga su ljudi i počeli psovati nedužne miševe), sjajno igra biljar i postoji otkad su nastale prve civilizacije. Spasiti svijet možemo tako da ga ulovimo i zamolimo da prestane. Lako ga je uvjeriti, a teško pronaći. Bend je snimio pjesmu i spot o Prokletom Zecu, a zanimljiva je činjenica da niti 2% spota ne govori o tome. Neki puta slika govori više od 1000 riječi, a ovdje 1000 slika govori više od nijedne riječi. Evo, stigli smo i do kraja ove skromne objave o jednoj lijepoj glazbenoj kompoziciji. Još samo da primjetimo da su sve laži u tekstu bile namjerne s ciljem humorističkog isticanja pa ne zamjerite.

Eto… verujemo da su vas Katarina Vukadin, Željko Kožar, Ivo Dunat i Dinko Pasini zainteresovali za “Prokletog zeca”:

Previous post

Nedostaješ mi, brate... Rodžer Voters odao počast Džonu Prajnu akustičnom verzijom "Paradise"

Next post

Bočeli svetu dao nadu.. Koncert "Music For Hope" sada dostupan i na svim platformama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *