Home»Muzika»Homeland»Skinuli smo prašinu s jedne stare pesme, koja kao da je juče nastala…. “(De)presija” 2020. (lyrics video)

Skinuli smo prašinu s jedne stare pesme, koja kao da je juče nastala…. “(De)presija” 2020. (lyrics video)

10
Shares
Pinterest Google+
Depresija, screenshot
Depresija, screenshot

Svi ovih dana, iz dosade, besa i frustracije valjda, nešto kopaju po starim stvarima, fotkama i raznoraznim arhivama, pa nismo ni mi odoleli. I kako to obično biva, naleteli smo na jednu zanimljivu stvar.

Reč je pesmi, staroj skoro 30 godina, nikad ranije objavljenoj, koja kao da je juče napisana. A onda su naši mladi drugari iz 3S produkcije odlučili da za nju naprave interesantan lyrics video i eto – iz prašine zaborava, završila je na njhovom YouTube kanalu.

Pesma “(De)presija” je nastala početkom devedesetih, u vreme ratova, kriminala, totalnog haosa, hiperinflacije, opšteg ludila i prave depresije. U mračnom periodu kada smo mislili da nas je i dobri Bog zaboravio, kao što smo, uostalom, i mi njega. Toliko godina kasnije, nije se baš mnogo promenilo, zar ne…

Pesma je bila predviđena za debi album benda MLF (Morgana le Fay) koji se, spletom čudnih okolnosti, nikada nije dogodio. Kroz bend je prošlo dosta muzičara, a “(De)presiju” su u novembru 1992. u studiju Classic Sound Svete Štrpca, snimili Dragana Stevanović (vokal), Dejan Javorina (gitare), Saša Ignjatović (bas) i Čeda Macura (bubnjevi).

“(De)presija”, 28 godina kasnije…

Previous post

Evropska priča BG mornara... Bend SUS objavio spot za pesmu "Pas koji nije tvoj”

Next post

Premijera: Alitor objavio novi singl “Homo Ignoramus"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *